Cindy Branders en haar man Peter willen hun zonen Steven en Brent liever thuis houden. Cindy is een risicopatiënte en is bang dat de kinderen besmet raken op school en vervolgens haar aansteken.
Volledig scherm
PREMIUM
Cindy Branders en haar man Peter willen hun zonen Steven en Brent liever thuis houden. Cindy is een risicopatiënte en is bang dat de kinderen besmet raken op school en vervolgens haar aansteken. © Jef Matthee/Photo News

Deze ouders laten hun kinderen niet naar school gaan vandaag: “We gaan geen Russische roulette spelen”

Het risico is groot dat scholen vandaag herstarten met besmette leerlingen op de banken: biostatistici becijferden dat bijvoorbeeld in Antwerpen in één op de vijf klassen al coronagevallen zullen zitten. Voor sommige ouders reden genoeg om hun kinderen thuis te houden. Maar mag dat wel? En hoe gaan de ouders ervoor zorgen dat hun kinderen geen leerachterstand oplopen?

139 reacties

 • Giosue Dolcimascolo

  2 jaar geleden
  Wat betekent dat, niet gaan belonen en kindergeld schorsen...maar straffen wel? Het gaat hier om gezondheid !!! Waar blijft hier de humane emphatie voor de zorgen andere...
 • Frank De Witte

  2 jaar geleden
  Van mij mogen ze hun kinderen thuis houden, maar je moet zoiets dan ook niet gaan belonen. Gewoon kindergeld schorsen vanaf dag 1 dat ze niet naar school gaan. Lijkt mij fair op die manier.
 • Bert Hoover

  2 jaar geleden
  Euh wacht - al die ‘risico patiënten’ zijn afgelopen maanden niet bij de dokter of in het ziekenhuis geweest voor een opvolging? Ah ja, daar lopen ze geen gevaar voor besmetting door de ‘maatregelen’ - kuch
 • Luna Geerts

  2 jaar geleden
  Tonnen begrip voor mensen die hun kinderen thuishouden, maar ook voor wie kiest dat niet te doen. Totaal geen begrip voor zij die het nodig vinden om elkaar te bekritiseren. Onze maatschappij zou er baat bij hebben moest ieder meer zou oordelen volgens zijn eigen situatie en respect zou tonen voor die van de anderen. Zelf twijfel ik sterk. Mijn kind deed het veel beter tijdens de lockdown, voelde zich beter en verwerkte beter de leerstof. Bovendien woont onze 85 jarige oma onder hetzelfde dak.
 • Charity Swinnen

  2 jaar geleden
  Waarom toch altijd op de kap van Ben Weyts zitten? Scholen moeten open gaan, er zijn veel plaatsen waar er veel groter gevaar schuilt. Al eens uitgerekend hoeveel mensen er sterven aan covid? Het is maar de 4e of 5e doodsoorzaak. Mensen volledig afschermen vd buitenwereld is veel gevaarlijker. Er wordt hier stevig overgereageerd. Ik hoop voor die kinderen dat er rap een oplossing is want met zulke ouders kunnen ze nog jaren thuiszitten/vastzitten.
 1. Energieprijzen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektriciteit op je jaarfactuur
  Mijnenergie

  Energie­prij­zen december: dit zijn de nieuwe gemiddelde bedragen voor gas en elektrici­teit op je jaarfac­tuur

  Aan de stevige daling van de energieprijzen lijkt stilaan een einde te komen. Na twee maanden van stevige correcties, vallen de jaarprijzen nu nog slechts terug met 42,70 euro voor elektriciteit en met 127,50 euro voor aardgas. Dat blijkt uit prognoses van Mijnenergie.be. Verschillende factoren wijzen er bovendien op dat we richting een stagnering of zelfs een nieuwe stijging evolueren.