Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Jan De Meuleneir / Photo News

Deze nieuwe coronamaatregelen gaan vandaag in: hier moet je opnieuw mondmasker dragen

De nieuwe maatregelen om de vierde coronagolf in te dijken gaan vandaag in: een fors uitgebreide mondmaskerplicht, meer telewerk en een bredere inzet van de coronapas. "Het gaat om een brede batterij aan maatregelen die niet overdreven streng zijn, maar wel vermijden dat we hier volgende week weer zitten", zei premier Alexander De Croo dinsdagavond na het zoveelste Overlegcomité.

86 reacties

 • Frederik Provoost

  3 maanden geleden
  vaccinatie verplichten voor iedereen?? => lijkt mij niet aan de orde en is ook wetenschappelijk niet te verantwoorden. Corona Safe Ticket invoeren in Vlaanderen is Zinloos en is wederom Niet te verantwoorden zeker gezien de vaccinatiegraad die er is. met welk argument wordt dit eigenlijk ingevoerd ??
 • Jos Jansen

  3 maanden geleden
  Zonder de hoge vaccinatiegraad zouden we nu in een rampscenario zitten. Anderzijds is duidelijk dat vaccinatie alleen niet voldoende is en dat bijkomende maatregelen nodig zijn. Wat mij betreft is de anderhalve meter afstandsregel terug invoeren , het meest afdoende hulpmiddel tezamen met een mondmaskerplicht op bepaalde plaatsen. Weg dus met volgepropte, te volle stadions, cafes en feestzalen. Ook dienen personen in quarantaine zich consequent daaraan te houden en ook daar wringt het schoentj
 • Karel Mens

  3 maanden geleden
  iedereen van jong tot oud moeten worden verplicht en een vrije keuze is onzin
 • Daniel Meuleman

  3 maanden geleden
  De mensen zouden moeten thuis blijven, niet op café of restaurant. Benieuwd hoelang men dan de pestmaatregelen zou volhouden.
 • guy vermeulen

  3 maanden geleden
  Binnenkort moet je niks meer , gewoon thuis blijven zal het zijn.
 1. REPORTAGE. 17- en 18-jarigen vragen Overlegcomité om vrijheid: “Tegen dat het virus weg is, zijn onze schoonste jaren voorbij”
  PREMIUM

  REPORTAGE. 17- en 18-jarigen vragen Overlegco­mité om vrijheid: “Tegen dat het virus weg is, zijn onze schoonste jaren voorbij”

  Vrijdagavond, de school is uit. Dan duiken vijfde- en zesdejaars het café in om te toasten op het weekend. Dansen en zwanzen aan de toog is er voor deze coronageneratie niet bij. “We voelen ons soms oude mensen, met zes aan tafel in een café dat om 23 uur sluit.” Gaan ze dan naar huis? Wat verzinnen ze om toch wat van hun jonge leven te maken? En wat missen 17- en 18-jarigen het meest? We vroegen het hen in de jongerencafés aan het Mechelseplein in Antwerpen, nu een studie van Sciensano uitwijst dat vier op de tien jongeren het corona-isolement niet meer aankunnen. “Laat los wat enigszins kan”, smeken ze het Overlegcomité.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.