Vincent Mathys boekte 2.500 euro winst nadat hij aandelen van GameStop had gekocht.
Volledig scherm
PREMIUM
Vincent Mathys boekte 2.500 euro winst nadat hij aandelen van GameStop had gekocht. © vincent duterne/photo news

Deze jonge Vlamingen hebben tot 625 procent winst geboekt met de ‘GameStop’-chaos: “Middelvinger naar rijken op Wall Street”

Chaos op de beurs. De afgelopen dagen explodeerde de koers van quasi waardeloze aandelen als GameStop nadat amateurbeleggers massaal aandelen kochten. Hun doel: rijke beleggingsfondsen een hak zetten. Enkele (jonge) Vlamingen sprongen mee op de kar: Vincent (27) uit Grimbergen en Marie (25) uit Mechelen zagen in december al wat er aan het gebeuren was op het Reddit-forum ‘Wall Street Bets’ en plukten daar deze week de vruchten van met winsten tot wel 625 procent. En bij GameStop lijkt het niet te stoppen, want de beleggers van Wall Street Bets richten hun vizier intussen op andere ‘waardeloze’ aandelen: “En deze keer zit ik de rit helemaal tot het einde uit”.

49 reacties

 • Ludo Mens

  2 maanden geleden
  en nu nog de belasting blij maken
 • Vaneylen Pierre

  2 maanden geleden
  Het resultaat van het ongebreideld geld bij drukken , waarbij een gewoon spaarboekje niets meer waard is. Op een bepaald moment ontploft de beurs en gaan vele bedrijven naast de coronaperikelen op de fles; Een zware crisis gaat volgen met dank aan de Eurocraten die geen voeling meer hebben met de markt en de gewone mens. Het groen maken van onze economie maakt het alleen maar erger.
 • Scheele Vanderlinden

  2 maanden geleden
  Lernhout en Hauspie dat is 20 jaar geleden , MAAR dit zal altijd bij mij blijven hangen ! Spraaktechnologie die nu door alles gebruikt word wat je in je handen hebt. Tablet ,smartphone,GPS , Elektrische auto,smart TV noem maar op ! Was de uitvinding van 2 belgen , en iedereen geloofde in het verhaal. Op mijn werk vroeger had iedereen aandelen gekocht ! Maar de staat heeft alles gedaan , of laat ons zeggen de machtige belgen om dit tegen te gaan. Want er gingen er 1000den superrijk van worden !
 • Wouter Lybeer

  2 maanden geleden
  @Diego Missiaen @Geert Landsman Beiden heb je gelijk. Als je normaal belegt kan je niet meer dan je inzet verliezen, dus max 100% Bij shorten, kopen van Puts & Calls (de options) kan je oneindig veel verliezen, dat is het geniale, gevaarlijke aan het systeem. Net dat is het, dat de massa uitgeplozen heeft, en heeft verwezenlijkt K zou zeggen: zoek eens op : “Shorten van Aandelen”
 • Leo Marien

  2 maanden geleden
  @daphne caerels, het gaat wel degelijk over shorters die hun geld kwijt zijn, hierdoor ontstaan net de gigantische stijgingen. Ik zou u aanraden eens wat info op te doen over shorten, u zal snel beseffen dat het geld van de elite beleggers naar de kleine beleggers is gevloeid. Zie het als een grote school kleine vissen die een koppel haaien oppeuzelt ipv andersom. Dat is net het unieke aan dit verhaal. Ik verwacht wel dat deze elite de spelregels zullen aanpassen want je pakt hun speeltje af.
 1. Politici geven hoop op vaccin voor olympiërs na “constructieve gesprekken”, maar BOIC raadt atleten aan zich op reservelijst te zetten
  Olympische Spelen
  41

  Politici geven hoop op vaccin voor olympiërs na “construc­tie­ve gesprekken”, maar BOIC raadt atleten aan zich op reserve­lijst te zetten

  De tijd dringt voor de Belgische olympiërs om een vaccin te krijgen, maar groen licht kregen ze nog steeds niet. Het BOIC onderhandelde vrijdag daarover met het kabinet van premier Alexander De Croo. “Die gesprekken waren zeer constructief”, zegt het BOIC, dat zijn atleten intussen wel aanraadt op de reservelijst te laten zetten.
 2. ONZE OPINIE. De beurs kan wel een Robin Hood gebruiken
  PREMIUM

  ONZE OPINIE. De beurs kan wel een Robin Hood gebruiken

  Het is een nooit geziene David tegen Goliath op de internationale beurzen. Een legertje kleine beleggers -van studenten tot kruideniers- heeft zich met enkele miljoenen verenigd op internetfora. Normaal zijn ze wat grote beleggers en financiële instituten “dom geld” noemen: kleine particuliere beleggers die niet op kunnen tegen de kennis en systemen van de “institutionele spelers”. Maar dit keer -voorlopig toch nog- zijn ze aan het winnen. Wat de uiteindelijke uitkomst ook wordt, de financiële markten nemen de waarschuwing beter ernstig: niet alleen kunnen de “Robin Hoods” op veel sympathie rekenen, dankzij sociale media en technologie hebben ze nu ook macht.
 1. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel

 2. Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren
  Play

  Dappere beer klimt in metershoge boom in Pairi Daiza, maar moet dan toch even pauzeren