Veldrijder Mike Uytterhoeven (15)
Volledig scherm
PREMIUM
Veldrijder Mike Uytterhoeven (15) © Gregory Van Gansen / Photo News

Deze jonge sporters verbijten het gemis van trainen en wedstrijden: “Ik heb er mij al bij neergelegd dat het nog làng zal duren voor ik opnieuw op een veld sta”

“Een hele week trainen en dat de wedstrijd: dààr doe je het toch voor?” Natùùrlijk missen jonge sporters de competitie, nu de coronamaatregelen hun wedstrijden - al voor de tweede keer dit vermaledijde jaar - onmogelijk maken. Ze hunkeren naar de strijd om winst. Het verdriet om verlies. Het feestje met de ploegmaats in de kleedkamers. Het oppeppen bij tegenslag. Het applaus en het schouderklopje. De titel en de medaille. Het zweet en de modder. “Ik heb er mij al bij neergelegd: het zal nog làng duren voor ik opnieuw op een veld sta.”

1 reactie

 • Paul Van elsacker

  1 maand geleden
  Troost u vriend, de meeste onder ons hebben zich er al bij neergelegd.
 1. Herman Goossens trekt aan alarmbel: "Derde golf dreigt, we hebben nog altijd niet door wat er aan het gebeuren is”
  Play

  Herman Goossens trekt aan alarmbel: "Derde golf dreigt, we hebben nog altijd niet door wat er aan het gebeuren is”

  Herman Goossens (UAntwerpen) waarschuwt op Twitter voor een zorgwekkende toename van het aantal besmettingen met de Britse variant. “We hebben nog steeds niet door wat er aan het gebeuren is: als we niet snel ingrijpen, dreigt een nieuwe pandemie met deze Britse variant”, vertelt de professor microbiologie. Hij roept daarom nogmaals op om de maatregelen strikt op te volgen.
 2. Van Langenhove vraagt aan Telegram-volgers om proceskosten mee te betalen: “Help ons met goede advocaten deze veldslag te winnen”

  Van Langenhove vraagt aan Telegram-vol­gers om proceskos­ten mee te betalen: “Help ons met goede advocaten deze veldslag te winnen”

  Dries Van Langenhove (Vlaams Belang) roept zijn volgers op Telegram op om proceskosten in de zaak Schild en Vrienden te helpen financieren. Het parket van Oost-Vlaanderen diende een verzoek in om de parlementaire onschendbaarheid van het Kamerlid op te heffen. “Ik heb echter niets te verbergen. Er staat niets strafbaars in het dossier”, klinkt het in een reactie.
 1. Stad Gent schrapt ‘Koning Leopold II-laan’ en betaalt bewoners voor hun adreswijziging
  Gent

  Stad Gent schrapt ‘Koning Leopold II-laan’ en betaalt bewoners voor hun adreswijzi­ging

  Zeven maanden nadat het stadsbestuur het standbeeld van Koning Leopold II liet verwijderen uit het Zuidpark, is beslist om ook de naam Koning Leopold II-laan te schrappen. Dat is één van de 30 adviezen van de werkgroep dekolonisering waar de stad onmiddellijk op ingaat. De bewoners van die laan krijgen een compensatie voor de administratieve rompslomp die bij de naamswijziging komt kijken.
 1. Kleinzoon Vlaams parlementslid sluipt kamer binnen tijdens vergadering
  Play

  Kleinzoon Vlaams parlements­lid sluipt kamer binnen tijdens vergade­ring

 2. Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalisten: "Man, geef me toch even!"
  Play

  Ook Biden krijgt het soms op zijn heupen van journalis­ten: "Man, geef me toch even!"