Lieke Knoops uit Antwerpen is een van de vijf Vlaamse zeemeerminnen in het boek van fotografe Elisa Maenhout. “Het is niet makkelijk om een zeemeermin te zijn."
Volledig scherm
PREMIUM
Lieke Knoops uit Antwerpen is een van de vijf Vlaamse zeemeerminnen in het boek van fotografe Elisa Maenhout. “Het is niet makkelijk om een zeemeermin te zijn." © Elisa Maenhout

Deze Gentse fotografe bewijst dat zeemeerminnen echt bestaan

“Is dit echt? Is dit getrukeerd? Zo magisch!” Fotografe Elisa Maenhout (24) wist niet wat ze zag toen ze voor het eerst een beeld van een zeemeermin zag, en dus besloot ze zelf onder te duiken in de wondere wereld van zeemeerminnen. Figuurlijk én letterlijk. “In het begin botste ik tegen een muur: de fantasiewereld van de zeemeerminnen was onbereikbaar omdat ik aan de kant stond. Tot ik duiklessen volgde en een onderwatercamera kocht. Ineens viel alles samen. Onder water komen de staarten van zeemeerminnen mooi tot hun recht en gaat hun haar prachtig de lucht in.” Voor haar nieuw fotoboek en bijhorende expo ‘A depth most would drown in’ reisde Maenhout niet alleen de wereld rond maar fotografeerde ze ook deze vijf Vlaamse zeemeerminnen.

2 reacties

  • Jean Francot

    2 maanden geleden
    Zeemeerminnen met make-up, het kan niet gekker. En ik zou ook denken dat de staart van een “echte” meermin met schubben overvloeit in het lichaam, maar deze dames hebben dus duidelijk zichtbaar een staart aangetrokken.
  • Johnny L Verhoeven

    2 maanden geleden
    De titel is misleiden, ze bewijst helemaal niets. Het zijn allemaal gewone mensen die een meermin pak aantrekken.