BELGAIMAGE
Volledig scherm
© BELGAIMAGE

Deze boetes riskeer je bij zwartrijden op bus, tram of trein

De boete van maar liefst 305 euro die de 22-jarige Stefanie Heyvaert aan de Lijn moet betalen omdat ze het sms'je met haar ticketaanvraag een minuut te laat verstuurde, beroert veel lezers. Dat de boetes voor zwartrijden zo hoog kunnen oplopen, komt bij veel mensen binnen als een verrassing. Wij lijsten de tarieven hier voor je op.

147 reacties

 • Anoniem

  5 jaar geleden
  Ik ken verschillende mensen, die reeds vele jaren met de bus en tram rijden.... zonder ooit te hebben betaald! Er is immers toch amper controle door DE LIJN !!
 • Christina Van Dyck

  5 jaar geleden
  Er zijn enkele tramlijnen die nooit gecontroleerd worden. Er wordt naar believen op- en afgestapt zonder een ticket te ontwaarden. Op buslijnen buiten Antwerpen daarentegen is er heel veel controle. Als men de controleurs vraagt waarom ze niet in de stad gaan controleren, zeggen ze dat dat niet mag van hun werkgever...?...
 • Fonz Ooms

  5 jaar geleden
  En wie betaalt zijn boetes ? Juist, ja .... ik weet het al. WIJ wel !
 • Hugo Huybrechts

  5 jaar geleden
  Die €305 was niet alleen boete, dit artikel is misleidend. Het was boete + deurwaarderskosten omdat de boete niet betaald werd. Groot verschil. En ja, de controleurs mogen je vragen om op je GSM te laten zien dat je betaald hebt, Jean-Pierre. En neen Valere, op het openbaar vervoer zijn geen gordels verplicht. Wel op private( toeristen)bussen. Zucht.
 • Rania Desaegher

  5 jaar geleden
  De lijn zou eens een lijst moeten vrijgeven van de plaatsen en lijnen waar men de controles heeft gedaan. Dan zal het duidelijk worden dat sommige gebieden nooit controles krijgen. Rara waar die gelegen zijn.