belga
Volledig scherm
© belga

Dewinter richt zich in het Turks tot Erdogan: "Blijf hier weg, dit is ons land"

In de Kamer heeft Filip Dewinter vandaag een pleidooi gehouden om de Turkse president Erdogan en zijn regeringsleden geen toestemming te geven om in ons land campagne te voeren naar aanleiding van een referendum over een geplande Turkse grondwetswijziging. Voor de duidelijkheid herhaalde de Vlaams Belanger zijn boodschap ook nog eens in het Turks.

 1. “Niet de bedoeling jongeren uit moeilijk te bereiken gemeenschappen eerder te vaccineren dan 65-plussers”
  PREMIUM

  “Niet de bedoeling jongeren uit moeilijk te bereiken gemeen­schap­pen eerder te vaccineren dan 65-plus­sers”

  Verschillende steden willen de vaccinatiecampagne een extra injectie geven met mini-vaccinatiecentra op wijkniveau of met mobiele teams die moeilijk te bereiken groepen vaccineren. Ook de bedrijven zijn vragende partij om snel zelf te kunnen gaan vaccineren. Dat kan, stelt de Taskforce Vaccinatie, maar eerst moet het gros van de bevolking in een vaccinatiecentrum zijn langs geweest.
 2. Turkse wet verbiedt campagne voeren in het buitenland

  Turkse wet verbiedt campagne voeren in het buitenland

  Ankara heeft het met enkele Europese landen zwaar aan de stok omdat Turkse ministers er campagne willen voeren ten gunste van de grondwetsherziening waarover de Turken binnenkort bij referendum moeten beslissen. Vandaag heeft de Turkse buitenlandminister Mevlüt Cavusoglu Berlijn ingelicht dat Turkije een dertigtal dergelijke meetings in Duitsland wil organiseren. Maar anderzijds verbiedt de Turkse wet campagne voeren in het buitenland.
 1. Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt
  Play

  Meer dan 3000 studenten spelen 'Snake' in het echt

 2. Indiërs springen in gloeiende as en gooien vonken de lucht in voor godheid
  Play

  Indiërs springen in gloeiende as en gooien vonken de lucht in voor godheid