Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

Deur naar (afgeslankte) kilometerheffing staat weer op een kier

Samen met Vlaanderen een afgeslankte versie van de kilometerheffing invoeren, waarbij het platteland wordt gespaard. Dat ultiem voorstel lanceert Brussels mobiliteitsminister Elke Van den Brandt (Groen) in De Morgen. Vlaams minister Lydia Peeters (Open Vld) zegt dat ze bereid is om te luisteren.

186 reacties

 • Jos Spriet-Dewaele

  3 jaar geleden
  Zal een heel slimme kilometerheffing moeten zijn Als je in stad garage niet bij de woning hebt telkens betalen als je naar de winkel geweest bent om thuis te laden en lossen of als je zonder auto niet uit je woning kan door handicap als je niet zonder auto bij de dokter of in ziekenhuis komt. Wij bestellen meer en meer via internet omdat we dan zeker zijn om geen boete te krijgen en levering aan huis gratis is. Men promoot kopen bij de lokale handelaar maar neemt maatregelen om dit tegen te gaan
 • Anthony Mccord

  3 jaar geleden
  Zorg dat volgende opgelost wordt. > persoon 1 moet van Brussel gaan werken in Antwerpen.Persoon 2 moet van Antwerpen gaan werken in Brussel. Ze werken voor dezelfde firma en doen hetzelfde werk !! Ik spreek hier uit eigen ervaring ! Vergadering gaat door in Antwerpen terwijl 95% van de leden uit Limburg komen !!! Enz enz
 • Johan Van loocke

  3 jaar geleden
  Laat om te beginnen al die Franse personenwagens eens mee betalen! Wij betalen ons blauw in Frankrijk en zij rijden hier massaal gratis. Ik doe 5 dagen per week Gentbrugge - Kruisem via de E 17 voor mijn werk ( in 3 ploegen ) en zeifs om 4 u zie je ze al. Dan nog dikwijls met defecte verlichting of middenvak rijden aan 100 per uur. Als ze geld nodig hebben, daar wat controleren = boetes gegarandeerd !
 • Peter Lejon

  3 jaar geleden
  Zolang het openbaar vervoer rijdt van waar je niet woont, naar waar je niet moet zijn, op een moment dat je niet uitkomt, blijft iedereen voor de auto kiezen. Met de bus en de trein ben je drie keer langer onderweg. Zelfs met de fiets ben je nog sneller.
 • Jos Temmerman

  3 jaar geleden
  Begin eens met de lichte vrachten te belasten en laten betalen zoals een gewone auto.
 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 2. Mobiliteitsraad kritisch voor hogere kilometerheffing voor zware vrachtwagens: “Loutere belastingverhoging”

  Mobili­teits­raad kritisch voor hogere kilometer­hef­fing voor zware vrachtwa­gens: “Loutere belasting­ver­ho­ging”

  Mobiliteitsraad MORA heeft "fundamentele bedenkingen" bij de aanpassing van de kilometerheffing voor vrachtwagens in de Vlaamse begroting voor 2020. Minister van Financiën Matthias Diependaele (N-VA) stelt daarin voor de kilometerheffing voor zware vrachtwagens boven de 32 ton te verhogen, terwijl de heffing voor de laagste categorie tot 12 ton gehalveerd zou worden. "Een loutere belastingverhoging", vindt de raad, die bovendien "een toekomstig duurzaam mobiliteitsbeleid hypothekeert".
 3. Aanvraag energiepremie kan weer, maar nog foutmelding mogelijk bij pelletcheque
  Update

  Aanvraag energiepre­mie kan weer, maar nog foutmel­ding mogelijk bij pelletche­que

  Sinds gisteren is het mogelijk om een tegemoetkoming van 250 euro aan te vragen voor wie zijn woning met pellets verwarmt. Maar lezers melden ons dat ze de aanvraag niet kunnen voltooien omdat ze bij het invoeren van het KBO-nummer van hun leverancier een foutmelding krijgen. “Vindt u uw leverancier niet terug in de lijst? Neem contact op met uw leverancier opdat die de nodige stappen kan ondernemen. De juiste leverancier selecteren is belangrijk voor de verdere afhandeling van uw aanvraag.” Vervolgens lukt het niet om de aanvraag in te dienen.