Marc Descheemaecker ontkent dat hij contacten heeft gehad met de media over mogelijk financieel gesjoemel door Tom Meeuws (sp.a) bij De Lijn Antwerpen.
Volledig scherm
Marc Descheemaecker ontkent dat hij contacten heeft gehad met de media over mogelijk financieel gesjoemel door Tom Meeuws (sp.a) bij De Lijn Antwerpen. © EPA

Descheemaecker bijt van zich af na beschuldigingen van sp.a-voorzitter: "Crombez is wanhopig. Hij zit echt aan de grond"

AntwerpenMarc Descheemaecker, voorzitter van de Raad van Bestuur van De Lijn en lid van N-VA, betreurt dat hij door sp.a-voorzitter John Crombez beschuldigd wordt van perslekken over Tom Meeuws, die gisteren zijn ontslag aanbood als kandidaat van de Samen-lijst in Antwerpen. Dat zei hij vanmorgen in 'De Ochtend' op Radio 1.

126 reacties

 • sven vandevyvere

  5 jaar geleden
  Descheemaecker , is dit niet de man die miljoenen over de balk heeft gegooid bij de NMBS voor nutteloze dure studies ?
 • Lewis De Leeuw

  5 jaar geleden
  Crombez, echt waar... Mest uw partij eens deftig uit en kom met een degelijk programma in het voordeel van de werkmens. Je hebt nog 9 maanden. Je kan "gisteren" al beginnen!
 • Fons Casteels

  5 jaar geleden
  Volgens Meeuws waren er maar vijf mensen op de hoogte van zijn ontslagvergoeding: hij zelf, directeur-generaal Kesteloot en drie politici die in de raad van beheer zaten. Dat klopt niet. De personeelsdirecteur wist het ook, de bedrijfsjurist wist het ook en de hoofdboekhouder wist het ook. Tel daar hun adjuncten en hun secretaresses (m/v) bij, en je zit al aan 5+9=14 mensen die wisten dat Meeuws vijf maanden salaris kreeg uitbetaald.
 • Anoniem

  5 jaar geleden
  Typisch iemand waar de nieuwste fiscale wetgeving voor gemaakt wordt. Met dank aan zijn eigenste partij en Open VLD. Een SPa -er sjoemelt immers niet alleen!
 • johny daneels

  5 jaar geleden
  Als die meeuws zijn job correct had gedaan dan was er niks om naar de pers te lekken, goed dat die beerputten worden geopend
 1. HET DEBAT VAN DE DAG. Moeten werklozen na drie jaar hun uitkering verliezen? Dit is jullie mening

  HET DEBAT VAN DE DAG. Moeten werklozen na drie jaar hun uitkering verliezen? Dit is jullie mening

  CD&V-voorzitter Sammy Mahdi lanceerde gisteren een opvallend nieuw standpunt van zijn partij. Wie drie jaar werkloos is én een ultiem jobaanbod of elke opleiding weigert, die moet het recht op zijn of haar uitkering verliezen. Vooruit-voorzitter Conner Rousseau had het meteen over “stampen op werklozen”. Zullen werklozen op die manier meer aangemoedigd worden om te gaan werken of zullen ze toch eerder definitief verloren zijn voor de arbeidsmarkt? Eerder vandaag lieten we experts aan het woord. Nu is het jullie beurt. Dit is jullie mening.