Een medewerker van een privébewakingsfirma op de snelwegparking in Mannekensvere.
Volledig scherm
Een medewerker van een privébewakingsfirma op de snelwegparking in Mannekensvere. © Bart Boterman

Dertig maanden cel voor mensensmokkel op snelwegparking E40

De Brugse correctionele rechtbank heeft drie twintigers uit Irak veroordeeld tot 30 maanden effectieve gevangenisstraf voor feiten van mensensmokkel. Op de snelwegparking in Mannekensvere probeerden ze negen vluchtelingen in vrachtwagens te verstoppen.

12 reacties

 • didier de coster

  5 jaar geleden
  das geen straf naar ne kado , drie jaar wordt niet uitgezeten dus morgen starten ze terug dank u apeland
 • Roland Peeters

  5 jaar geleden
  Om een hond over te smokkelen krijgt ge een zwaardere straf.2018,een nieuw jaar met dezelfde wereldvreemde rechters.
 • Valentijn Jacobs

  5 jaar geleden
  Tot 36 maanden worden straffen niet uitgevoerd, dus mocht beschikken en tot de volgende keer.
 • julia Gosseye

  5 jaar geleden
  Hoe lang gaat het duren eer ze vrij komen en ze kunnen herbeginnen ?
 • Anoniem

  5 jaar geleden
  die onderzoeksrechter mag voor mijn part zijn C4 krijgen! Hij is totaal niet geschikt voor de job! het gaat over Irakezen dus de kans dat ze verdwijnen is zeer groot, neem daarbij dat er zoiets als snelrecht bestaat waarvoor dit soort misdrijf zeker geschikt is. Ondertussen zijn ze waarschijnlijk in een ander land of nog erger terug in België bezig met nieuwe smokkel! m.a.w. deze onderzoeksrecht werkt mee met mensensmokkel ipv ze te bestrijden. Ontslaan aub
 1. 
REPORTAGE. Leven met jongdementie: “Als dieven je garage leeghalen, omdat je de poort vergat te sluiten, weet je dat er iets moet veranderen”
  PREMIUM

  REPORTAGE. Leven met jongdemen­tie: “Als dieven je garage leeghalen, omdat je de poort vergat te sluiten, weet je dat er iets moet veranderen”

  Van de 6000 Vlamingen met jongdementie wonen er minstens 200 niet meer thuis, omdat de zorgen te zwaar zijn voor hun familie. In ‘de Rozelaar’ in Brugge wonen ze met 15 samen, “als één grote familie” van vijftigers, zestigers en zeventigers. Wij gingen er een hele dag langs, knuffelden, schilderden en babbelden met zowel bewoners als hun openhartige partners. “Wie is dat? Mijn vrouw? Tiens, ik heb die precies nog al eens gezien.”
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.