Gevangenis van Lantin, archiefbeeld.
Volledig scherm
Gevangenis van Lantin, archiefbeeld. © photo_news

Dertig coronabesmettingen in gevangenis van Lantin, bezoeken opgeschort

Dertig gedetineerden van de gevangenis van Lantin, in de provincie Luik, hebben de voorbije dagen positief getest op Covid-19. Dat meldt de gevangenisadministratie vrijdag. De bezoeken zijn opgeschort en twee afdelingen van de gevangenis zijn in medische isolatie geplaatst.

 1. Jambon droomt van Vlaams paviljoen op wereldtentoonstelling

  Jambon droomt van Vlaams paviljoen op wereldten­toon­stel­ling

  Vlaams minister-president Jan Jambon heeft zondag, bij de start van de Vlaamse week op de Expo in Dubai, een bezoek gebracht aan het Belgische paviljoen. Het gebouw is een bijzonder staaltje van architectuur, dat door het weekblad Time Out wordt geprezen als "één van de coolste gebouwen" van de Expo. Op de gevel staan de drie regio's Vlaanderen, Wallonië en Brussel vermeld, die bevoegd zijn voor buitenlandse handel, maar de bezoekende toeristen blijken toch vooral geïnteresseerd in de typisch "Belgische" producten als chocolade, wafels en frieten.
 2. Bevestigd: burgemeesters kunnen coronapas inzetten in hun gemeente, na overleg met gouverneur
  13

  Bevestigd: burgemees­ters kunnen coronapas inzetten in hun gemeente, na overleg met gouverneur

  De burgemeesters hebben wel degelijk het recht om in hun gemeente een Covid Safe Ticket (CST) op te leggen voor bepaalde activiteiten mits overleg met de provinciegouverneur en een goede motivatie. Dat bevestigden Antwerps gouverneur Cathy Berx en Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) zondag in ‘De Zevende Dag’. Vilvoords burgemeester Hans Bonte legt zondagnamiddag al meteen een besluit voor aan Vlaams-Brabants gouverneur Jan Spooren, om het CST op te leggen in fitnesscentra.