Archiefbeeld ter illustratie (een delegatie van de Nationale Loterij bezocht Delhaize Lede als winnend verkooppunt).
Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie (een delegatie van de Nationale Loterij bezocht Delhaize Lede als winnend verkooppunt). © Koen Moreau

Derde recordjaar op rij voor Nationale Loterij én meer winnaars

De Nationale Loterij heeft vorig jaar opnieuw recordcijfers in de boeken kunnen schrijven. Er werd voor meer dan 1,44 miljard euro ingezet op haar producten, zoals EuroMillions, Lotto en krasbiljetten. Ook het aantal winnaars lag nog nooit zo hoog, alleen hun totale winst daalde. Maar dat is toeval, zo zei CEO Jannie Haek vandaag tijdens een persconferentie.

  1. Hoe voorkom je dat jouw kind online met verkeerde mensen omgaat? “Léér hen kritisch te zijn”
    PREMIUM

    Jonge slachtof­fers kunnen makkelijk gelokt worden op chatsites: "Alles kan anoniem, daar moeten we strenger voor zijn"

    “Ik maakte een profiel aan op Bullchat, en binnen de vijf minuten had ik honderd berichten van pedofielen in mijn inbox zitten. Op een publieke website, die voor iedereen toegankelijk is.” Dat zegt Sven van der Meulen, de Nederlandse undercoverjournalist die samen met HLN.be en Het Laatste Nieuws de 51-jarige Vlaamse acteur op het spoor kwam die naar eigen zeggen al een vijftal minderjarigen heeft misbruikt. Hoe kan je als ouder voorkomen dat ook jouw kind op het internet in contact komt met mensen met slechte bedoelingen?