Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V).
Volledig scherm
Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V). © Photo News

Derde prik voor personen met verminderde immuniteit

Personen met een verzwakte immuniteit, veroorzaakt door een bepaalde aandoening of door een behandeling, zullen een derde prik met een coronavaccin kunnen krijgen. Dat heeft de Interministeriële Conferentie (IMC) Volksgezondheid beslist, kondigde Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) aan op Twitter. 

112 reacties

 • Maurice Berden

  3 maanden geleden
  Ik wil een derde prik en er zelfs voor betalen. Iedereen heeft de keuze, laten vaccineren of niet. Geef hen die willen dan ook de kans om de 3de prik te halen.
 • Eduard Dekandelaer

  3 maanden geleden
  Een 3de prik, bij griep krijgen we toch ook alle jaren een prik,en dan
 • jaak Peeters

  3 maanden geleden
  Dat is mss te verdedigen, ware het niet dat die vaccins vooralsnog experimenteel zijn. Maar als er niks anders is: met goed dan, maar met loden benen.
 • Peter John Vermeersch

  3 maanden geleden
  De aarde warmt verder op, de pandemie is er nog even = dus de belastingen zullen stijgen. Dat heb ik onthouden
 • johan fransaert

  3 maanden geleden
  net als bij griep zul je ieder jaar geconfronteerd worden met een andere variant waardoor je bijna ieder jaar een ander vaccin zal nodig hebben, dan blijf ik in de herfst en winterperiode liever thuis en distantieer ik mij liever van grote groepen.
 1. Alfa, delta en nu ook omikron: hoe snel rukten de (dominante) voorlopers van de nieuwe variant op? En zal het lang duren voordat omikron dominant is?

  Alfa, delta en nu ook omikron: hoe snel rukten de (dominante) voorlopers van de nieuwe variant op? En zal het lang duren voordat omikron dominant is?

  Alfa, bèta, gamma, delta en omikron: de wereld heeft volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) inmiddels vijf ‘variants of concern’ gekend. Vooral de alfa- en deltavariant hebben ons land geteisterd en de omikronvariant is goed op weg om hetzelfde te doen. Nooit eerder had een variant immers zoveel mutaties als omikron heeft. “In Zuid-Afrika zie je de curve daardoor steil omhoog gaan”, legt viroloog Marc Van Ranst (Rega Institute) uit.