Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

Derde coronaprik vanaf eind dit jaar op komst om immuniteit te boosten

De kans is zeer groot dat vanaf eind dit jaar de eerste landgenoten een derde dosis van een coronavaccin krijgen. Dat zegt Dirk Ramaekers, hoofd van de vaccinatietaskforce, die momenteel bezig is met de praktische uitwerking van die derde prik.

208 reacties

 • Hugo Hechtermans

  4 weken geleden
  Dit is een onuitputtelijke bron van inkomsten voor... (vul zelf in) en zal dus niet snel ''gelost'' worden !
 • Sylvain Helsen

  4 weken geleden
  Europa heeft geen eengemaakte markt voor wat geneesmiddelen betreft. De vraag is, wie wordt hier beter van : de patiënt of de farmaceutische industrie? Inzake geneesmiddelen is Europa nog steeds verdeeld. Verdeel en heers! Dat zal wel het motto zijn van de Europese farmaceutische industrie. Er zijn vaak tekorten aan geneesmiddelen. Dit probleem kan moeilijker op Vlaams of Belgisch niveau worden aangepakt. Europa moet zijn schouders hieronder zetten. Eendracht Maakt Macht! Tweedracht ontkracht!
 • fanny steylaerts

  4 weken geleden
  Dirk Berx Ook de allerslimste mens kan zich wel eens vergissen en mirakels bestaan niet, laat staan medische. Sommige uitspraken van divers pluimage in ‘de afspraak’ goochelen bewust met grote woorden die weinig of niets om het lijf te hebben om de mensen te imponeren en te misleiden. Yana heeft gelijk.
 • Lisa Carpentier

  4 weken geleden
  @Sonia: waarom zou je goedgelovig zijn en een kuddegeest hebben als je achter een derde prik staat ? Ik denk dat er weinig mensen zijn die zo sceptisch zijn, en “out-of-the-box denken als ik, maar zelf ik zie het nut daarvan in. Het lijkt toch logisch. De fabrikanten werken aan een verbeterd systeem dat bestand is tegen de varianten. Dat neem ik met plezier aan. En hoe “in geen enkel land spreekt men ervan”? Heb jij ALLE buitenlandse kranten uitgeplozen dan ? In feb was er bij NBC al sprake van
 • fanny steylaerts

  4 weken geleden
  Michel Amerlinck, dat is een heel verstandige redenering. Er zijn inderdaad ook personen die al op natuurlijke wijze immuniteit hebben aangekweekt, maar daar houdt men geen rekening mee. Het enige wat telt is vaccineren en cijfers voor hun statistieken, die weliswaar niet correct zijn.