Benny Proot
Volledig scherm
© Benny Proot

Denk je dat je vergeten bent in de vaccinatieplanning? Zo controleer je het

De vaccinaties in België en Vlaanderen gaan in sneltempo verder. Over een week zouden alle risicopatiënten minstens een eerste coronaprik gekregen moeten hebben, en beginnen de inentingen bij de brede bevolking onder de 65. Maar wat als je nog steeds wacht op je uitnodiging en denkt dat je 'vergeten' bent? Dit kan je eraan doen.

21 reacties

 • Bart Timperman

  7 maanden geleden
  Wat een onzin ik hier weer moet lezen, risicopatiënten die het minst effectieve vaccin zouden krijgen? Elk vaccin is even effectief, Astra beschermt zelfs al beter met de eerste prik en beschermt bijna 10% beter tegen ziekenhuisopname dan Pfizer en risicopatiënten krijgen ook de vier huidige vaccins toegediend. Een vaccinatie is ook niet verplicht, dus als je er zoveel op aan te merken hebt moet je gewoon niet gaan!
 • Annick Janssens

  7 maanden geleden
  Vanaf dat er genoeg vaccins geleverd worden gaan de vaccinaties in snel tempo vooruit. Je uitnodiging hangt niet alleen af van je leeftijd maar ook van je woonplaats. Immers in grote steden, waar veel ouderen wonen, duurt het iets langer voor je aan de beurt bent. Dus geduld. De komende weken gaan het aantal vaccinaties per week omhoog, dus we komen er wel
 • Sam Bedfort

  7 maanden geleden
  Frans Roosen, wat maakt uw uitleg deskundig? Ik hoop dat ze me vergeten uit te nodigen.
 • jaak Peeters

  7 maanden geleden
  Was men mij maar vergeten!
 • willem merken

  7 maanden geleden
  En wat als je bijwerkingen krijgt van die prikken, mijn huisarts wist ook niet wat ik moest doen buiten pak wat paracetamol tegen de pijn. De eerste viel nog mee, de tweede heb ik er veel meer. Maar ben toch blij dat ik ze gekregen heb.
 1. De vaccinatieteller: hoeveel Belgen zijn intussen gevaccineerd tegen het coronavirus? Hoe zien de regionale verschillen eruit?
  Vaccinatieteller

  De vaccinatie­tel­ler: hoeveel Belgen zijn intussen gevacci­neerd tegen het coronavi­rus? Hoe zien de regionale verschil­len eruit?

  De grootschalige vaccinatiecampagne in ons land is achter de rug. Deze zomer konden in principe alle meerderjarige Vlamingen en alle 12- tot 17-jarigen die dat wensten volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Uiteraard kan wie wil zich nog altijd laten inenten en er worden ook nog boosterprikken gezet voor de meest kwetsbare groepen. Hoeveel Belgen zijn nu deels of volledig beschermd, en zijn er regionale verschillen? Hier vindt u alle relevante cijfers en gegevens in één handige teller.
 2. 840.000 prikken in een week tijd in juni: zo wil Vlaanderen de vaccinatiestreefdatum van 11 juli halen
  PREMIUM

  840.000 prikken in een week tijd in juni: zo wil Vlaanderen de vaccinatie­streef­da­tum van 11 juli halen

  Vlaanderen heeft het schema klaar waarmee het de komende weken de deadline van 11 juli wil halen in de vaccinatiecampagne. Vier weken op rij zullen er meer dan 600.000 vaccins per week worden gezet, in de week van 7 juni volgt een piek met dan zelfs meer dan 840.000 inentingen, zegt Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). De nog ongeveer 3 miljoen niet gevaccineerde volwassen Vlamingen moeten zo in een recordtempo ingeënt worden.