Twitter/debetweeter
Volledig scherm
© Twitter/debetweeter

"Denk je dat ik als mama mijn zoontje naar zo'n groep kan of wil sturen?": schrijfster neemt scoutsaffiche voor Oerwoudfuif op de korrel

Schrijfster Dalilla Hermans trekt in een Facebookbericht van leer tegen reclame voor een fuif van Scouts en Gidsen Nieuwland in Nevele. Voor de 'oerwoudfuif' wordt namelijk een karikaturale tekening van een zwarte jongen gebruikt.

 1. Na de borsten, nu ophef om dikke lippen bij Afrikaanse man in nieuwe Suske en Wiske-strip
  Racisme

  Na de borsten, nu ophef om dikke lippen bij Afrikaanse man in nieuwe Suske en Wis­ke-strip

  In de nieuwste strip van Suske en Wiske, Mami Wata, zijn er voor het eerst expliciet blote borsten te zien (eerder waren er ook al blote borsten te zien in De mompelende mummie, red.). "We gaan die taboes niet meer uit de weg", klonk het gisteren bij Standaard Uitgeverij. Maar ondertussen rijst er meer en meer kritiek op de afbeelding van een zwarte man in de strip, met het stereotiepe beeld van de dikke lippen.
 2. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 1. Weyts over verregaand GEMS-advies: “Laatste plek waar je het licht uit doet, is de school”
  Play
  275

  Weyts over verregaand GEMS-ad­vies: “Laatste plek waar je het licht uit doet, is de school”

  Het rapport dat de GEMS-expertengroep heeft afgeleverd, komt volgens Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) neer op een "de facto lockdown". De minister begrijpt dat de experten "ingrijpende maatregelen bepleiten", maar hij hamert op de maatschappelijke kost van schoolsluitingen. "De laatste plek waar je verplicht het licht uit doet, is de school", aldus Weyts vandaag in het Vlaams Parlement.