Mama Johanna en Axelle stonden hand in hand op het zebrapad, en werden 35 meter meegesleurd. "Axelletje was op slag dood", vertelt haar oma.
Volledig scherm
Mama Johanna en Axelle stonden hand in hand op het zebrapad, en werden 35 meter meegesleurd. "Axelletje was op slag dood", vertelt haar oma. © RV

“Denk aan Axelle en haar mama”: bestuurders onder invloed krijgen sleutelhanger met naam overleden kind

De bobsleutelhanger voor bestuurders die bij een alcoholcontrole negatief blazen, is algemeen bekend. Vanaf komend weekend geeft de politie ook een sleutelhanger aan wie te veel gedronken heeft, maar dan wel eentje met de naam van een in het verkeer overleden kind. De "niet-bobsleutelhangers" zijn een initiatief van de organisatie Ouders van Verongelukte Kinderen, met steun van het verkeersinstituut Vias.

36 reacties

 • marie-claire de bosscher

  1 maand geleden
  mensen intimideren helpt niet, zwaar straffen misschien wel...
 • danny gijsen

  1 maand geleden
  Gewoon veel strenger zijn. Dronken rijden bestraffen als iemand die schietend met een geweer over straat loopt, terwijl er andere mensen aanwezig zijn. Dronken rijden is perfect te vermijden en gebeurt niet per ongeluk. Als je doet omdat de remmingen dan minder zijn, tref dan de nodige maatregelen als je nog nuchter bent.
 • phil smedts

  1 maand geleden
  Pure verspilling van belastingsgeld. Ik kan nu al voorspellen wat er met die dingen gaat gebeuren, ofwel zien ze dat als een trofee, waarmee ze aan hun maten kunnen aantonen hoe stoer ze wel zijn en hoeveel ze kunnen drinken, ofwel vliegt dat rechtstreeks in de vuilbak, omdat ze niet als onverantwoordelijke dronkenman/vrouw willen gebrandmerkt worden.
 • Wouter Van de Walle

  1 maand geleden
  Laten we hopen dat het doet nadenken
 • Steven Aper

  1 maand geleden
  Een goed glas drinken moet kunnen. Zolang daarna niet met de wagen moet gereden worden. Een BOB of taxi nemen zijn een must.
 1. Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?
  Play
  Uitgelegd

  Het is dé hype van het moment maar wat doe je eigenlijk op de app Clubhouse? En hoe krijg je toegang?

 2. Naakte man slaat op de vlucht voor politie
  Play

  Naakte man slaat op de vlucht voor politie