ShutterStock
Volledig scherm
© ShutterStock

Demir wil everzwijnenbestrijding afdwingen met nieuw plan

Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir (N-VA) komt na overleg met de jachtsector, de landbouworganisaties en de natuurverenigingen met een nieuwe aanpak van de everzwijnenpopulatie. De komende maanden wordt de strategie om de overlast te beperken stapsgewijs uitgerold en in regelgeving omgezet. "Ondanks de tactiek van het verleden slagen we er nog altijd niet in schade en overlast door zwijnen voldoende onder controle te houden. Het spreekt dan ook voor zich dat het anders moet", stelt Demir.

7 reacties

 • Roger Wellens

  10 maanden geleden
  Binnen dit en 3 jaar zullen ze smeken om de wolven te verdelgen, zo is het nu ook in Frankrijk.
 • leo Mariën

  10 maanden geleden
  Goed idee en als je dan toch aan het bestrijden bent, pak ook ineens de geldwolven in Wallonië aan.
 • Ludovic De Beuckeleer

  10 maanden geleden
  we leven binnen kort opgesloten in onze wijken voor een dier dat hier geen plaats meer heeft in de natuur . daar is het beleid van voorgaande regeringen voor verantwoordelijk maar wij leven nu en niet in het verleden, dus roei die dieren uit hier in vlaanderen of moet er eerst een dode vallen door die beesten.
 • Guido Quinten

  10 maanden geleden
  En over enkele jaren ook zo’n plan om de wolven populatie in te dijken zeker , wie wind zaait zal storm oogsten , met dank aan de zogezegde natuur goeroes.
 • vanzeir guy

  10 maanden geleden
  In het verleden hebben we in Leopoldsburg al verschillende andere problemen gehad zoals bv een kauwen probleem.In de milieuraad werd toen door verschillende personen geargumenteerd dat het kauwenprobleem er was gekomen doordat er steeds meer verkavelingen werden goedgekeurd in het buitengebied. Die kauwen waren daar al langer dan de mens. Voor everzwijnen is dit net hetzelfde, in Leopoldsburg bouwt men waar ze goesting hebben, in moerassen en beekvalleien overal waar het kan.
 1. Speciale eenheden dringen na urenlange belegering woning binnen van gewapende man: verdachte dood aangetroffen
  Play
  Vrasene

  Speciale eenheden dringen na urenlange belegering woning binnen van gewapende man: verdachte dood aangetrof­fen

  In de Peperdam in Vrasene (Beveren) heeft een gewapende man zich urenlang verschanst gehouden in een woning na een schietincident. De politie was er afgelopen nacht binnengevallen na een vermoeden van het dealen van drugs. De man vuurde enkele malen in de richting van de agenten. De speciale eenheden van de politie kwamen ter plaatse en slaagden er rond 10.30 uur in om de woning binnen te dringen. Ze troffen er het levenloze lichaam aan van de verdachte. Hij heeft zichzelf van het leven beroofd.