Vlaams Energieminister Zuhal Demir (N-VA)
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams Energieminister Zuhal Demir (N-VA) © BELGA

Demir weigert opnieuw een vergunning voor een gascentrale en zorgt voor politieke hoogspanning: “Er zou toch één gascentrale in Vlaanderen moeten komen”

Een maand nadat Vlaams Energieminister Zuhal Demir (N-VA) de gascentrale van Dilsen-Stokkem afkeurde, trekt ze ook de stekker van Tessenderlo uit. Is het politieke sabotage of is het echt ingegeven door milieuoverwegingen? “Als een gascentrale aan alle voorwaarden voldoet, dan zullen we die écht wel goedkeuren, hoor.”

179 reacties

 • Pierre Vaneylen

  1 maand geleden
  Moeten de boeren nu stoppen met "boeren" om de CO2 uitstoot te compenseren.? De revolutie is op komst en slachtoffers zullen er zeker vallen! De "groenen" zullen het nog warm krijgen zonder dat ze moeten verwarmen, daarvan ben ik overtuigd!
 • Patrick Van Lersberghe

  1 maand geleden
  @ Herman Thys: Die studies waarnaar u refereert zijn geen studies van haar maar van gerenommeerde universiteiten en op basis van wetenschappelijk onderbouwd onderzoek. Dus alle kenniscentra maar sluiten en het personeel een C4 toevertrouwen omdat de studies de uitlatingen van de grote leider en zijn discipelen tegenspreken?
 • Herman Thys

  1 maand geleden
  Minister Tinne VDB haalt alles uit de kast om haar gascentrales te kunnen bouwen. Ik geef haar gratis de raad die in Wallonië te bouwen bij uitstek op grote hoogte want ons platte Vlaanderen gaat gegarandeerd onder water lopen straks volgens al haar vorige studies.
 • Yolande MARIS

  2 maanden geleden
  Waarom zetten ze hun gascentrales niet bij hun kiesvolk?Deze groene dictatuur van onverkozen idioten hangt mij de keel uit.Megaprojecten op poten zetten om hun zakken te vullen dat is hun doel ondertussen laten ze het laatste groen kappen om hun vriendjes ter wille te zijn.Wetten en beperkingen voor het volk en onze elite die het meeste vervuilen mag verder zijn gang gaan.Enig realiteits besef is ver te zoeken.Velen kunnen zich hun folietjes niet permitteren en zitten nu al in overleving modus.
 • Geert Tamsyn

  2 maanden geleden
  Dat Macron maar eerst eens zorgt dat de reactor van Flamanville opgestart geraakt. Zijn ze al 14 jaar aan bezig, heeft al 19 miljard gekost, maar nog altijd geen watt elektriciteit geproduceerd, de opstart is weeral eens uitgesteld, tot 2024 deze keer. SMRs tegen 2030 beloven is totaal onrealistisch en pure verkiezingspropaganda.