Zuhal Demir.
Volledig scherm
Zuhal Demir. © Joel Hoylaerts / Photo News

Demir voorziet 6 miljoen extra om slachtoffers en daders van seksueel geweld te begeleiden

Vlaams minister voor Justitie en Handhaving Zuhal Demir (N-VA) gaat vanaf 2020 extra budget vrijmaken voor justitieassistenten die zich bezighouden met seksueel geweld. Dat heeft ze vandaag gezegd op een panelgesprek naar aanleiding van de internationale dag tegen geweld op vrouwen. Die assistenten zijn er voor de begeleiding van slachtoffers, maar er zal ook meer ingezet worden op dadertherapie en de opvolging van delinquenten die voorwaardelijk vrijkomen.

8 reacties

 • Jef Pauwels

  1 jaar geleden
  En van waar komt die 6 miljoen nu plots?
 • Jef Denijs

  1 jaar geleden
  Demir vind ik een uitstekende politica. Zij zal wel weten waar ze seksueel geweld en gebrek aan respect voor vrouwen moet gaan zoeken. Ga ervoor.
 • Sjonny Martero

  1 jaar geleden
  Iedereen voorziet nu extra miljoenen? Vanwaar komen die nu plots? Er staat ons nog wat te wachten zeker?
 • Theo Striem

  1 jaar geleden
  Vanwaar komt plots dat geld allemáál Eerst janken dat er niks is en toch met miljoenen gooien Mooi hè ik ben er ook zo goed in om met andermans centen te gooien
 • Daniel Tant

  1 jaar geleden
  Daniel Tant. Ik lees hier juist de uitspraak van Zuhal Demir wat voor onzin is dat weer weet dat mens wel over wat het gaat, volgens mij niet want dit via mijn krant internet kom aan zeg.
 1. PVDA stapt naar integriteitsbureau in zaak-El Kaouakibi: “Tijd dat politieke verantwoordelijkheid van Antwerps stadsbestuur aan het licht komt”
  Antwerpen

  PVDA stapt naar integri­teits­bu­reau in zaak-El Kaouakibi: “Tijd dat politieke verantwoor­de­lijk­heid van Antwerps stadsbe­stuur aan het licht komt”

  De PVDA dient klacht in bij het integriteitsbureau van de stad Antwerpen over de rol van het stadsbestuur in de zaak-Sihame El Kaouakibi. Fractievoorzitter Peter Mertens haalt uit naar N-VA. “Het lijkt erop dat burgemeester Bart De Wever en schepen Nabilla Ait Daoud toestonden dat El Kaouakibi haar jaarloon als CEO verhoogde tot 100.000 euro. Het wordt tijd dat men de politieke verantwoordelijkheid van het college aan het licht brengt.”
 2. Meer dan een op de drie werknemers lijdt inkomensverlies door corona
  Binnenland
  4

  Meer dan een op de drie werknemers lijdt inkomens­ver­lies door corona

  Meer dan een op de drie werknemers heeft in 2020 inkomensverlies geleden door tijdelijke werkloosheid of door een terugval in inkomen uit flexi-jobs. Dat blijkt uit cijfers van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de KU Leuven. “De grootste impact stelden we vast bij langdurig tijdelijk werklozen, zoals werknemers uit de horeca of evenementensector”, zegt onderzoeker Stijn Van Houtven.
 1. Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York
  Play

  Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York

 2. Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschieten!"
  Play

  Man grijpt lynx die zijn vrouw aanvalt: "Ik ga je doodschie­ten!"