BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Demir verrast parlement met vraag voor onderzoekscommissie: “Partij met aandacht voor de natuur is daarom geen groene partij”

Zuhal Demir (N-VA) zette het Vlaams Parlement onder hoogspanning door als minister ongepland een onderzoekscommissie voor te stellen. Een opmerkelijke demarche, al probeert N-VA zich steeds uitdrukkelijker een groen imago aan te meten. Politieke tegenstanders en politicoloog Nicolas Bouteca geven tekst en uitleg.

27 reacties

 • Jo Van den Breen

  1 week geleden
  Het siert Zuhal Demir, dat zij zo wil opkomen voor de gezondheid van de mensen, steeds gemotiveerd en sterk gedreven, ondanks, nu ook weer volle bak lading kritieken, Chapeau ! Het mocht weer niet geweten worden door het gewone volk, voorgangers in het verleden wisten het maar deden niets. Nu Groen eens kon scoren hoort men ze niet, maar ja, deze zijn bezig met hun gasturbines en Bart Somers en co wisten ook van niets deze waren bezig met hun subsidies voor de dansschool. Hoogtijd voor openheid.
 • Eddy DESMET

  2 weken geleden
  Hoe meer we de stommiteiten van politici met een vergrootglas bekijken, hoe wansmakelijker alles lijkt. Hoogtijd dat er bekwame politici aan het bewind komen, voor wie geld bijkomstig is en het algemeen belang primeert. Dát is precies wat de burger nodig heeft. Geen leugenaars, bedriegers en/of mooipraters, maar mensen die met de beide voeten op de grond staan en een krachtdadig beleid voeren. Een utopie ? Een knelberoep ? Nee hoor : een zeldzame karaktertrek bij politici.
 • Erwin De Meyer

  2 weken geleden
  Somers & zijn vriendjes en vriendinnetjes kunnen zich beter onthouden van commentaar. Zij zijn ook niet vrij van zonden.
 • Karel Wary

  2 weken geleden
  Hoop dat ooit Demir Minister-President wordt.
 • andre wouters

  2 weken geleden
  Goe bezig Zuhal Demir!!!