BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Demir na huiszoekingen mestbedrijven: “Mestfraude is puur crimineel gedrag"

"Mestfraude is een aanslag op ons leefmilieu. Elke overtreding op de milieuwetgeving is puur crimineel gedrag." Dat zegt Vlaams minister van Justitie, Handhaving en Zuhal Demir (N-VA) vandaag, na een gerechtelijke actie in Tongeren, Geel, Beveren en Bocholt in het kader van mestfraude onder leiding van het parket van Limburg.

11 reacties

 • emiel wouters

  1 jaar geleden
  De wetgeving is om Vlaanderen... en ALLE VLAMINGEN die daar leven te beschermen. Is het dan niet logisch dat ze uitvoeren naar Limburg en Antwerpen, daar wonen toch alleen maar Limburgers en Antwerpenaren. Gewoon de wet aanpassen en schrijven het Vlaamstalig gebied. Dan weten wij dat het over onze 5 Vlaamse provincies gaat. en dan is er geen enkele interpretatie mogelijk. En dan kan er wel degelijk een straf uitgesproken worden.
 • Marc Puystiens

  1 jaar geleden
  Amai... moet eens in de westhoek komen wat hier allemaal te zien is... Pieter Rogiers. Alles moet bekeken worden. De hoeveelheid nitraten er in ons grondwater belanden... zwijg ik nog over pesticiden. Ik begrijp dat jullie kort zitten, maar toch.
 • Gerard Braeckmans

  1 jaar geleden
  Maria Slip, met vergelijken kom je er niet.
 • PIETER ROGIERS

  1 jaar geleden
  De regelgeving moet gerespecteerd worden, maar mest is geen giftig of kankerverwekkend product. Men zou beter wat meer controleren in de petrochemische of staalindustrie. Demir is een boerenhaatster.
 • Ronny Ooijen

  1 jaar geleden
  Maria Slip, van de stikstofneerslag van Vlaamse bronnen is 78% afkomstig van de landbouw, 15% van verkeer en maar 4% van de industrie waaronder energieopwekking. Wat de ammoniakuitstoot in Vlaanderen betreft, is 95% afkomstig van de landbouw.
 1. IN KAART. Bekijk hier wanneer jouw gemeente afgeschakeld zou worden bij (dreigend) stroomtekort in 2025

  IN KAART. Bekijk hier wanneer jouw gemeente afgescha­keld zou worden bij (dreigend) stroomte­kort in 2025

  In 2025 sluiten (wettelijk gezien) alle kernreactoren in ons land. Daardoor loert een stroomtekort om de hoek, alsook het afschakelplan. Bij een (dreigend) tekort aan elektriciteit kan zo'n afschakelplan immers in werking treden. Dat gebeurt automatisch of manueel. Bij een deel van de eindafnemers wordt de elektriciteitslevering dan tijdelijk stopgezet om zo de vraag drastisch te verminderen en terug te brengen naar het niveau van het aanbod. Ontdek hier wanneer uw gemeente of straat aan de beurt zou zijn.