BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Demir na huiszoekingen mestbedrijven: “Mestfraude is puur crimineel gedrag"

"Mestfraude is een aanslag op ons leefmilieu. Elke overtreding op de milieuwetgeving is puur crimineel gedrag." Dat zegt Vlaams minister van Justitie, Handhaving en Zuhal Demir (N-VA) vandaag, na een gerechtelijke actie in Tongeren, Geel, Beveren en Bocholt in het kader van mestfraude onder leiding van het parket van Limburg.

11 reacties

 • emiel wouters

  3 weken geleden
  De wetgeving is om Vlaanderen... en ALLE VLAMINGEN die daar leven te beschermen. Is het dan niet logisch dat ze uitvoeren naar Limburg en Antwerpen, daar wonen toch alleen maar Limburgers en Antwerpenaren. Gewoon de wet aanpassen en schrijven het Vlaamstalig gebied. Dan weten wij dat het over onze 5 Vlaamse provincies gaat. en dan is er geen enkele interpretatie mogelijk. En dan kan er wel degelijk een straf uitgesproken worden.
 • Marc Puystiens

  3 weken geleden
  Amai... moet eens in de westhoek komen wat hier allemaal te zien is... Pieter Rogiers. Alles moet bekeken worden. De hoeveelheid nitraten er in ons grondwater belanden... zwijg ik nog over pesticiden. Ik begrijp dat jullie kort zitten, maar toch.
 • Gerard Braeckmans

  3 weken geleden
  Maria Slip, met vergelijken kom je er niet.
 • PIETER ROGIERS

  3 weken geleden
  De regelgeving moet gerespecteerd worden, maar mest is geen giftig of kankerverwekkend product. Men zou beter wat meer controleren in de petrochemische of staalindustrie. Demir is een boerenhaatster.
 • Ronny Ooijen

  3 weken geleden
  Maria Slip, van de stikstofneerslag van Vlaamse bronnen is 78% afkomstig van de landbouw, 15% van verkeer en maar 4% van de industrie waaronder energieopwekking. Wat de ammoniakuitstoot in Vlaanderen betreft, is 95% afkomstig van de landbouw.
 1. Vlaamse Energieleverancier vraagt faillissement aan: “Extreme energieprijzen waren niet te voorzien”
  Play

  Vlaamse Energiele­ve­ran­cier vraagt faillisse­ment aan: “Extreme energie­prij­zen waren niet te voorzien”

  De Vlaamse Energieleverancier vraagt het faillissement aan. Dat werd bevestigd aan VTM Nieuws. Het bedrijf bood hele lage tarieven voor groene stroom en gas aan, maar kan dat door de hoge energieprijzen van de voorbije maanden financieel niet langer aan. “Die extreme situatie was niet te voorzien", luidt de uitleg van CEO Stijn Lenaerts. De bevoorrading komt niet in het gedrang, maar energiespecialist Kristof De Paepe raadt klanten toch aan om zo snel mogelijk een nieuwe (en dus duurdere) leverancier uit te kiezen. Lees hier wat u best doet als u een van de ruim 70.000 klanten bent. De Vlaamse energieregulator VREG stelde ook een lijst op met veelgestelde vragen en antwoorden.