Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © thinkstock

Demir: lekkende leidingen veroorzaken verlies van 167 miljoen liter drinkwater per dag

In 2019 ging in Vlaanderen 61 miljoen kubieke meter drinkwater verloren door lekkende waterleidingen. Dagelijks verdwijnt er zo 167 miljoen liter water, meldt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) vandaag.

40 reacties

 • jean-pierre Vermyle

  2 jaar geleden
  hebben jullie allemaal al eens je waterfactuur bekeken?? niet alleen verbruik,maar al die bijkomende kosten ,aan de kust betaal je zelfs een jaarlijks abonnement .en de Belgen blijven dit maar allemaal slikken.
 • jozef van riel

  2 jaar geleden
  Dat er teveel water verloren gaat, kan ik geloven maar zo veel!? Dat geloof ik niet! Dat zijn dus zowat 8000 vrachtwagens van 20.000 liter. Per dag?? Komaan!!
 • willem merken

  2 jaar geleden
  En reken daar ook nog eens de lekkende kranen en de toiletten bij maar dat is niet meer het probleem van de distributie want het is voorbij hun meter dus ten koste van de klant.
 • Anoniem

  2 jaar geleden
  Verloren gaat er niks want sijpelt terug de grond in wat ze sowieso oppompen.Wat ze wel doen,dit water laten betalen terwijl de verbruiker het niet heeft gekregen plus het zuiveren natuurlijk
 • Jeaninne Bonduwe

  2 jaar geleden
  Allez nu de terugdraaiende meters voor elect. Weg zijn en de rust gaan liggen is zijn we daar met de waterfactuur die ze gaan aanpakken (lees verhogen) we gaan water moeten nemen buiten de piekuren. Alsook naar wc gaan tijdens de dal uren. Niet te geloven hoe ze een punt aanpakken. Eerst dramatiseren dat de maatschappijen de schuld zijn van verspilling en daarna de brave burger opzadelen met allerlei trucjes om hun geld uit hun zakken te jagen.