Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA)
Volledig scherm
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) © BELGA

Demir kan niet naar klimaattop in Glasgow door corona op haar kabinet

Door een coronabesmetting van haar kabinetschef kan minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) niet naar de klimaattop COP26. Nu het Vlaamse klimaatakkoord rond is, zakte ze normaal gezien naar het Schotse Glasgow af, maar dat is nu niet meer mogelijk. In VTM NIEUWS beantwoordde de minister vanavond vragen over het klimaatakkoord, die jullie massaal instuurden.

  1. Afwezig door corona: alles wat je moet weten over ziektebriefjes en attesten tijdens omikrongolf

    Afwezig door corona: alles wat je moet weten over ziekte­brief­jes en attesten tijdens omikron­golf

    Veel werknemers die door een coronabesmetting moeten thuisblijven, weten niet welk attest ze precies nodig hebben. Maar liefst veertig procent dient bij de werkgever een doktersattest in, terwijl dat eigenlijk een quarantaineattest zou moeten zijn. Dat blijkt uit een recente bevraging van ondernemersnetwerk Unizo. Wat is het verschil tussen een traditioneel ziektebriefje en een quarantaineattest? Wanneer heb je zo’n attest nodig? En moet je hiervoor naar de huisarts? Wij maken een overzicht.
  1. Beweging.net vraagt bijsturing "gênant" klimaatbeleid

    Beweging.net vraagt bijsturing "gênant" klimaatbe­leid

    Beweging.net vraagt meer samenwerking tussen de verschillende beleidsniveaus, voor het klimaatbeleid in het bijzonder. De regio's en de federale overheid krijgen voor het klimaat hun samenwerkingsplicht niet waargemaakt, zegt algemeen voorzitter Peter Wouters vrijdag in zijn nieuwjaarsboodschap. Hij pleit hier voor een "federale aanpak". Hoe het momenteel verloopt, bestempelt hij als een "genante situatie" die niet houdbaar is. Het coronabeleid van de overheden krijgt wel een pluim.