Archiefbeeld ter illustratie.
Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie. © Hollandse Hoogte / Arie Kievit

Demir: “Jeugdbewegingen mogen deze zomer ook bij code geel kampvuur maken”

Jeugdbewegingen zullen onder bepaalde voorwaarden een kampvuur mogen aansteken. Dat heeft minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) geantwoord op een vraag van CD&V-parlementslid Tinne Rombouts (CD&V).

1 reactie

  • Jean-Paul Vonck

    1 maand geleden
    Wordt het geen tijd om aan die primitieve gebruiken van kampvuren, sfeerbranders, open haarden en dergelijke een einde te stellen? Het verbranden van hout draagt het sterkst van alle fossiele verbrandingen bij tot CO2-uitstoot. Om dan nog te zwijgen over het nutteloos verkwisten van al dat kostbare hout.
  1. Burgemeester Pepinster boos op Rode Kruis: “Krijgen geen efficiënte hulpverlening op het terrein, verzoeken blijven onbeantwoord”

    Burgemees­ter Pepinster boos op Rode Kruis: “Krijgen geen efficiënte hulpverle­ning op het terrein, verzoeken blijven onbeant­woord”

    De burgemeester van het door wateroverlast getroffen Pepinster, Philippe Godin, verwijt het Croix-Rouge de Belgique, de Franstalige evenknie van het Rode Kruis, “afwezig” te blijven in de hulpverlening. “We slagen er niet in om efficiënte hulpverlening op het terrein te krijgen ondanks onze herhaalde verzoeken die onbeantwoord blijven”, aldus Godin. De hulporganisatie is het niet eens met die kritiek en zegt in een reactie dat het actief is in 14 gebieden, waaronder ook Pepinster, die getroffen zijn door de overstromingen van twee weken geleden. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V), vandaag op bezoek in Dinant en andere getroffen steden, zegt dat het Rode Kruis moet overleggen met de lokale besturen.