Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA)
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) © BELGA

Demir botst met burgemeesters over nieuwbouw in overstromingsgevoelig gebied: “Minister moet gewoon haar verantwoordelijkheid nemen”

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) botst op lokale weerstand door elke bouwvergunning in overstormingsgevoelig gebied te bestrijden. Intussen weerklinkt ook de roep om in risicozones helemaal niks meer te bouwen: “In andere regio’s is er meer dan ruimte genoeg.”

126 reacties

 • Johnny Chanet

  1 maand geleden
  Je moet wel gek zijn iets te kopen aan de kust, voordat de kinderen her erven staat het onder water.
 • Marc Peeters

  1 maand geleden
  De plaatselijke politiek heeft reeds lang rotte wortels. Persoonlijke belangen en onrechtvaardigheid is alom anwezig. Elke burger weet dat en heeft dat zelfs al eens ondervonden. Demir weet dat ook. Nu nog knopen doorhakken en vooral de mesthoop eens goed omkeren. Stinken gaat het zeker doen! Maar beter nu ballen tonen dan bleiten bij de volgende overstroming!
 • Gino SINNESAEL

  1 maand geleden
  Ik heb nog geen enkele Belgische minister al 'z'n verantwoordelijkheid zien nemen'. Tenzij je een zitje in het Europese Parlement als een sanctie aanziet, uiteraard...
 • Dirk BERX

  1 maand geleden
  Nu is de NVA, met Zuhal Demir toch volledig de trappers aan het verliezen ! Want in terzake verklaarde zij dat bouwgronden die in overstromingsgebied gelegen zijn GEEN compensatie konden krijgen ! Maar hoe kan het dan dat die gronden als bouwgrond staan ingekleurd ? Bovendien is dit standpunt in strijd met het eerdere Vlaamse decreet over de betonstop, waar eigenaars WEL een vergoeding krijgen van de Vlaamse overheid !
 • Geert Landsman

  1 maand geleden
  Praatbarak zonder daden faalt opnieuw! Opheffen is het enige zinvolle dat overblijft.