Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). © BELGA

Demir: “Boerenbond draagt verpletterende verantwoordelijkheid voor pijnlijke situatie waarin boeren zich nu bevinden”

De Boerenbond en haar financiële participaties moeten hun verantwoordelijkheid nemen en de winsten investeren in een fonds dat de Vlaamse boeren door de nakende moeilijke transitie moet helpen. Dat concludeert Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) na het zien van de Pano-reportage over de Boerenbond. In het één-programma getuigden boeren over hun bedenkingen bij de Boerenbond en de landbouwindustrie.

 1. OCAD-topman: “Sinds aanslagen Brussel dreiging eerder van daders die alleen handelen”

  OCAD-top­man: “Sinds aanslagen Brussel dreiging eerder van daders die alleen handelen”

  Naar aanleiding van de start van het proces over de aanslagen in de luchthaven van Zaventem en het metrostation Maalbeek in Brussel blikt Gert Vercauteren, interim-directeur van het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse OCAD, terug. “De aanslagen van Brussel waren de laatste aanslagen in Europa waarbij Islamitische Staat commando’s kon uitsturen die ginder voor een deel getraind waren en van daaruit gecontroleerd werden”, zei hij in ‘De Ochtend’ op VRT Radio 1. In een persbericht waarschuwt hij voor daders die alleen willen handelen.
 2. Vlaamse regering staat voor hete herfst, met stikstof, Ventilus en energiedossier
  Politiek

  Vlaamse regering staat voor hete herfst, met stikstof, Ventilus en energiedos­sier

  De Vlaamse meerderheid staat voor een uitdagend politiek jaar, wellicht het laatste waarin nog grote beslissingen kunnen worden genomen, in aanloop naar de verkiezingen van 2024. Met het stikstofdossier, de beslissing over de Ventilus-hoogspanningslijn en de loodzware energiefactuur zijn er nijpende dossiers te over, terwijl er nauwelijks geld voorhanden is. Het tekort zal volgens de jongste schatting van de SERV minstens 1,7 miljard euro bedragen in 2023.