Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA).
Volledig scherm
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). © BELGA

Demir: “Boerenbond draagt verpletterende verantwoordelijkheid voor pijnlijke situatie waarin boeren zich nu bevinden”

De Boerenbond en haar financiële participaties moeten hun verantwoordelijkheid nemen en de winsten investeren in een fonds dat de Vlaamse boeren door de nakende moeilijke transitie moet helpen. Dat concludeert Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) na het zien van de Pano-reportage over de Boerenbond. In het één-programma getuigden boeren over hun bedenkingen bij de Boerenbond en de landbouwindustrie.

 1. Groepje ouders schaart zich achter lerarenkorps Ninoofse Middenschool in open brief
  Ninove

  Groepje ouders schaart zich achter leraren­korps Ninoofse Midden­school in open brief

  Een groepje van een achttal ouders heeft zijn steun uitgesproken voor het lerarenkorps van de Ninoofse Middenschool Passtel, die vorige week in opspraak kwam. “We hebben vertrouwen in het team van de Middenschool dat onze kinderen verder zal begeleiden en met goede zorgen omringen”, staat in een open brief die op de school wordt verspreid. De Passtel Middenschool Ninove telt 36 scholieren, onder meer leerlingen met autisme.
 2. Vlaamse regering staat voor hete herfst, met stikstof, Ventilus en energiedossier
  Politiek

  Vlaamse regering staat voor hete herfst, met stikstof, Ventilus en energiedos­sier

  De Vlaamse meerderheid staat voor een uitdagend politiek jaar, wellicht het laatste waarin nog grote beslissingen kunnen worden genomen, in aanloop naar de verkiezingen van 2024. Met het stikstofdossier, de beslissing over de Ventilus-hoogspanningslijn en de loodzware energiefactuur zijn er nijpende dossiers te over, terwijl er nauwelijks geld voorhanden is. Het tekort zal volgens de jongste schatting van de SERV minstens 1,7 miljard euro bedragen in 2023.