Belga / Twitter @TobiasDaneels
Volledig scherm
© Belga / Twitter @TobiasDaneels

“Demir aan de strop”: minister dient klacht in wegens opgeknoopte pop van boze boeren

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) dient klacht in tegen de landbouwer die een pop - die haar moest voorstellen - symbolisch aan zijn tractor had opgehangen. Dat deed hij tijdens een debat van het Algemeen Boerensyndicaat in Merksplas. “Demir aan de strop”, stond er in een opschrift te lezen. 

41 reacties

 • Jan Van Rompaey

  2 weken geleden
  Al onze politici hebben een grote mond, maar niet altijd een groot verstand. Te grote landbouwbedrijven zijn nefast voor onze gezondheid.
 • Ferdinand Nuyts

  3 weken geleden
  Beste Demir het CD&V bestuur heeft gefaald, nu mag u de problemen oplossen...!, wij moeten geen varken kweken voor het buitenland dat kan iedereen zelf.
 • Dirk Vanmenklten

  3 weken geleden
  Waar gaat het stoppen met die pesterijen want zo noem ik dit. De grote vervuilers pakken ze niet aan en gaan ze nooit aanpakken, het is gemakkelijker om de gewone werkman aan t e pakken, dit doen ze toch al jaaaaren... ik snap de bevolking niet die da zo maar laten begaan. Reactie's genoeg op papier ja maar geen enkele aktie en de regering en europ dien lekker voort en u en ik ZULLEN betalen
 • Nico Herbots

  3 weken geleden
  Alsof Demir op eigen houtje heel het landbouwbeleid uitstippelt. Zegt veel over het intellect van de desbetreffende boer. Een mening hebben is een ding, openlijk wensen dat iemand geëxecuteerd wordt omdat die persoon zijn mening jou niet aanstaat, is wat anders. De wereld evolueert nu eenmaal en België is geen eiland. WIe alle noodsignalen negeert en zich hardnekkig vastklampt aan hoe het 50 jaar geleden was en dat persé, tegen beter weten in, zo wil houden, gaat onherroepelijk ten onder.
 • HARRY Dreesen

  3 weken geleden
  deze mensen denken dat ze nog in de middeleeuwen leven en daarbij het stikstof beleid is opgelegd door europa
 1. Politie moet prioriteit maken van fietsdiefstallen: “Eindelijk gaan ze dit au sérieux nemen”
  Play

  Politie moet prioriteit maken van fietsdief­stal­len: “Eindelijk gaan ze dit au sérieux nemen”

  Er komt één nationaal registratiesysteem voor fietsen, zodat de politie een teruggevonden fiets gemakkelijker aan de eigenaar kan terugbezorgen. Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) maakt van fietsdiefstallen - bijna 70 per dag - voortaan ook een prioriteit voor de politie. Dat schrijven Het Nieuwsblad en Het Belang van Limburg zaterdag. Wies Callens, woordvoerder van de Fietsersbond reageert tevreden in bovenstaande video: “Mensen gaan zo sneller de stap zetten om een fietsdiefstal aan te geven.”
 2. West-Vlaamse gynaecoloog die eigen sperma gebruikte voor kunstmatige bevruchting is eerste gekende geval in België, maar niet in het buitenland

  West-Vlaam­se gynaeco­loog die eigen sperma gebruikte voor kunstmati­ge bevruch­ting is eerste gekende geval in België, maar niet in het buitenland

  De West-Vlaamse gynaecoloog Geert V. (70) heeft jarenlang zijn eigen sperma gebruikt voor kunstmatige inseminaties in het Torhoutse Sint-Rembertziekenhuis. Vier donorkinderen worden intussen gelinkt aan de arts. Dat dit in de openbaarheid komt, is een primeur in ons land, maar zeker niet in het buitenland. In Nederland kwamen al vijf gelijkaardige gevallen aan het licht. Het bekendste is dat van Jan Karbaat, die ongeveer negentig donorkinderen met zijn eigen zaad verwekte. Ongeveer evenveel als de Amerikaanse vruchtbaarheidsspecialist Donald Cline.
 3. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?