Het noorden van Italië kleurt intussen weer volledig groen op de kaart het Europees Centrum voor Ziektepreventie en -controle (ECDC). Hier: toeristen in Milaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Het noorden van Italië kleurt intussen weer volledig groen op de kaart het Europees Centrum voor Ziektepreventie en -controle (ECDC). Hier: toeristen in Milaan. © ZUMA Press

Deltavariant zal reizen binnen Europa onvoorspelbaar maken: “Eén dosis Pfizer of AstraZeneca beschermt onvoldoende”

De coronakaart van Europa ziet er steeds beter uit. Het aantal besmettingen daalt zo snel dat steeds grotere stukken oranje of zelfs groen kleuren. Een garantie op een zorgeloze reis is dat helaas niet. “Net zoals vorige zomer moeten we erop voorbereid zijn dat het kleurenpatroon voortdurend zal wisselen”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt en KU Leuven). Het kan dus best zijn dat je naar een ‘groen land’ vertrekt dat tijdens je reis plots oranje kleurt. Met dank aan de Deltavariant, waarvan het parcours onvoorspelbaar is.

82 reacties

 • Jeanpol Buyle

  2 weken geleden
  Uiteindelijk zal blijken dat de vaccins niet helpen tegen nieuwe aankomende virussen
 • Peter Knaap

  2 weken geleden
  Dit komt goed uit, immuniteit zal er vlug zijn. hoe meer er besmet zijn geworden , hoe meer immuniteit.
 • robertrand walraedt

  2 weken geleden
  Kleurcodes binnen Europa afschaffen alle landen zijn even traag met het vaccineren, het probleem is altijd de grote bijeenkomsten. Dit hebben we reeds verschillende keren gezien tijdens de pandemie. Op plaatsen waar veel volk komt hebben we prijs.
 • Hugo hofmans

  3 weken geleden
  Het lijkt wel een feuilleton met altijd iets spannends en onvoorspelbaar. Helaas is het realiteit die door enkele Chinese machtshebbers los gelaten is. Zij volgen nu met zelfgenoegzaamheid het leed dat wij ondergaan, door HUN schuld. Het enige strijdmiddel is goed vaccineren. Maar China gaat wel aan de beurt komen, niemand gaat vrijuit, afwachten.
 • patrick feyen

  4 weken geleden
  Wie geloofd dit circus nog? Maskers geen maskers. Eerst waren het de vakantiegangers, dan de schoolkinderen enz. Mensen opgesloten als gevangenen, gevaccineerd en toch gestorven in hetzelfde jaar? Ga zo maar verder, voetbalken met publiek doen we gewoon verder, tomorrowland afgelast maar pukkelpop gaat door? Geloven wie wil?