Het noorden van Italië kleurt intussen weer volledig groen op de kaart het Europees Centrum voor Ziektepreventie en -controle (ECDC). Hier: toeristen in Milaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Het noorden van Italië kleurt intussen weer volledig groen op de kaart het Europees Centrum voor Ziektepreventie en -controle (ECDC). Hier: toeristen in Milaan. © ZUMA Press

Deltavariant zal reizen binnen Europa onvoorspelbaar maken: “Eén dosis Pfizer of AstraZeneca beschermt onvoldoende”

De coronakaart van Europa ziet er steeds beter uit. Het aantal besmettingen daalt zo snel dat steeds grotere stukken oranje of zelfs groen kleuren. Een garantie op een zorgeloze reis is dat helaas niet. “Net zoals vorige zomer moeten we erop voorbereid zijn dat het kleurenpatroon voortdurend zal wisselen”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt en KU Leuven). Het kan dus best zijn dat je naar een ‘groen land’ vertrekt dat tijdens je reis plots oranje kleurt. Met dank aan de Deltavariant, waarvan het parcours onvoorspelbaar is.

82 reacties

 • Jeanpol Buyle

  1 jaar geleden
  Uiteindelijk zal blijken dat de vaccins niet helpen tegen nieuwe aankomende virussen
 • Peter Knaap

  1 jaar geleden
  Dit komt goed uit, immuniteit zal er vlug zijn. hoe meer er besmet zijn geworden , hoe meer immuniteit.
 • robertrand walraedt

  1 jaar geleden
  Kleurcodes binnen Europa afschaffen alle landen zijn even traag met het vaccineren, het probleem is altijd de grote bijeenkomsten. Dit hebben we reeds verschillende keren gezien tijdens de pandemie. Op plaatsen waar veel volk komt hebben we prijs.
 • Hugo hofmans

  1 jaar geleden
  Het lijkt wel een feuilleton met altijd iets spannends en onvoorspelbaar. Helaas is het realiteit die door enkele Chinese machtshebbers los gelaten is. Zij volgen nu met zelfgenoegzaamheid het leed dat wij ondergaan, door HUN schuld. Het enige strijdmiddel is goed vaccineren. Maar China gaat wel aan de beurt komen, niemand gaat vrijuit, afwachten.
 • patrick feyen

  1 jaar geleden
  Wie geloofd dit circus nog? Maskers geen maskers. Eerst waren het de vakantiegangers, dan de schoolkinderen enz. Mensen opgesloten als gevangenen, gevaccineerd en toch gestorven in hetzelfde jaar? Ga zo maar verder, voetbalken met publiek doen we gewoon verder, tomorrowland afgelast maar pukkelpop gaat door? Geloven wie wil?
 1. Drie kopstukken van grote drugsbende in Antwerpen opgepakt, aansturing gebeurde vermoedelijk vanuit Dubai
  Play
  Antwerpen

  Drie kopstukken van grote drugsbende in Antwerpen opgepakt, aansturing gebeurde vermoede­lijk vanuit Dubai

  De politie en het parket hebben, in het kader van het onderzoek naar Sky ECC, op 9 augustus 21 huiszoekingen gedaan in de provincie Antwerpen. Daarbij zijn drie personen tussen 32 en 39 jaar opgepakt. Het gaat om kopstukken in het Antwerpse drugsmilieu. Er werd ook ruim 900.000 euro cash in beslag genomen. Het gerecht heeft vermoedens dat de hele bende wordt aangestuurd vanuit Dubai.
 2. Gevaccineerd met AstraZeneca en reizen naar de Verenigde Staten? “Ze zouden zich in eigen voet schieten door vaccin niet te erkennen”
  PREMIUM

  Gevacci­neerd met AstraZene­ca en reizen naar de Verenigde Staten? “Ze zouden zich in eigen voet schieten door vaccin niet te erkennen”

  Belgen die met AstraZeneca gevaccineerd zijn, maken zich steeds meer zorgen of ze binnenkort nog wel naar de Verenigde Staten zullen mogen reizen. Het vaccin is daar niet goedgekeurd, waardoor gevaccineerden ondanks twee prikken voorlopig nog als ‘niet gevaccineerd' worden beschouwd. De ministers van Volksgezondheid hebben aan coronacommissaris Pedro Facon gevraagd de kwestie op te nemen met premier Alexander De Croo (Open Vld) om op Europees niveau overleg te voeren met de VS.
 1. De vaccinatieteller: hoeveel Belgen zijn intussen gevaccineerd tegen het coronavirus? Hoe zien de regionale verschillen eruit?
  Vaccinatieteller

  De vaccinatie­tel­ler: hoeveel Belgen zijn intussen gevacci­neerd tegen het coronavi­rus? Hoe zien de regionale verschil­len eruit?

  De grootschalige vaccinatiecampagne in ons land is achter de rug. Deze zomer konden in principe alle meerderjarige Vlamingen en alle 12- tot 17-jarigen die dat wensten volledig gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Uiteraard kan wie wil zich nog altijd laten inenten en er worden ook nog boosterprikken gezet voor de meest kwetsbare groepen. Hoeveel Belgen zijn nu deels of volledig beschermd, en zijn er regionale verschillen? Hier vindt u alle relevante cijfers en gegevens in één handige teller.