Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Deliveroo daagt twee koeriers voor rechtbank

Maaltijdbezorger Deliveroo daagt twee van zijn fietskoeriers voor de rechtbank. Dat melden de kranten van Sudpresse. 

7 reacties

 • Gino Denil

  4 jaar geleden
  Schijnzelfstandigen zijn verboden volgens onze arbeidswetgeving. En een zelfstandige werknemer die voor zijn opdrachten, vergoeding en werktijden afhankelijk is van één en dezelfde opdrachtgever is een schijnzelfstandige. Als deze neoliberale regering correct was had ze al lang extra maatregelen genomen. Maar dan maakt Peeters geen einde aan deze toestanden.
 • filip de cock

  4 jaar geleden
  waarvan worden die medewerkers dan beschuldigd?
 • willy cornille

  4 jaar geleden
  En de snelste oplossing is... voorlopig niet meer werken voor Deliveroo tot er een volledig akkoord is tussen beide partijen.
 • Fons Casteels

  4 jaar geleden
  Die procedure is de logica zelve. Twee werknemers hebben bij de FOD Sociale Zekerheid klacht ingediend tegen Deliveroo, en het bedrijf werd veroordeeld. Het beroep tegen de beslissing van de Sociale Zekerheid moet door de arbeidsrechtbank behandeld worden - en dat gebeurt nu. Trouwens, mijnheer Deckers, als de inspectie SZ de klacht had afgewezen, dan waren de vakbonden nu naar de arbeidsrechtbank gestapt.
 • Maxime Vanmaercke

  4 jaar geleden
  Mr. Deckers: xordt eens zelfstandige of bedrijfsleider, dan zal je zien wie uitgebuit wordt.
 1. Alweer verdachte hypo in rusthuis Oostrozebeke: gerecht valt binnen en start onderzoek
  Play

  Alweer verdachte hypo in rusthuis Oostrozebe­ke: gerecht valt binnen en start onderzoek

  In het rusthuis Rozenberg in Oostrozebeke is afgelopen week alweer een verdachte hypo vastgesteld bij een bewoner. Dat weet de onderzoekscel van ‘VTM Nieuws' en Het Laatste Nieuws. Het gaat om een 74-jarige man die in maart vorig jaar al eens een moordpoging overleefde. Ook deze keer overleefde hij het. Het gerecht viel al binnen in het rusthuis en nam het medisch dossier in beslag. Volgens de eerste analyses zou de man niet ingespoten zijn met insuline, maar is daarmee wel zeker dat de man niet is vergiftigd?