Delhaize roept Spaanse kaas terug
Volledig scherm
Delhaize roept Spaanse kaas terug © Delhaize

Delhaize roept Spaanse kaas terug wegens aanwezigheid listeriabacterie

Supermarktketen Delhaize roept, in overleg met het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV), Spaanse kaas terug wegens een positieve test op de aanwezigheid van de listeriabacterie.

 1. DEBAT VAN DE DAG. Pro League wil gecontroleerd vuurwerk toelaten in voetbalstadions: een goed idee?
  55

  DEBAT VAN DE DAG. Pro League wil gecontro­leerd vuurwerk toelaten in voetbalsta­di­ons: een goed idee?

  De Pro League werkt momenteel aan een voorstel om Bengaals vuurwerk te legaliseren, weliswaar onder strenge voorwaarden. Zo zouden vuurpijlen afgestoken mogen worden in speciaal aangeduide zones waar geen publiek in de buurt is. Wat denk jij? Is het een goed idee om gecontroleerd vuurwerk toe te laten in voetbalstadions onder strenge voorwaarden? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele experts ervan vinden.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Vlaamse regering beslist: dit is het definitieve tracé van de Ventilushoogspanningslijn
  Play
  27

  Vlaamse regering beslist: dit is het definitie­ve tracé van de Ventilus­hoog­span­nings­lijn

  De Vlaamse regering heeft het tracé van de Ventilushoogspanningslijn, die energie van de windmolenparken op zee aan land moet brengen, definitief vastgelegd. In het nieuwe tracé kan de regering het aantal getroffen gezinnen beperken tot zo’n 80. In Zedelgem, Torhout en Izegem gaat de lijn deels ondergronds. “Niemand vindt deze beslissing leuk, maar mensen nog langer in onzekerheid laten zitten, was voor mij geen optie”, reageert Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA).
 3. Scholen schrappen Romereis wegens te duur: “950 euro voor 5 nachten, ik voelde eerlijke schaamte om daar reclame voor te maken”
  PREMIUM
  8

  Scholen schrappen Romereis wegens te duur: “950 euro voor 5 nachten, ik voelde eerlijke schaamte om daar reclame voor te maken”

  Scholen annuleren hun traditionele laatstejaarsreis in de paasvakantie omdat die te duur is geworden. “950 euro voor vijf nachten Rome. Daar voel ik me zelf niet comfortabel bij, hoe jammer het ook is”, zegt Jo Beelen, directeur van het Sint-Pieterscollege in Leuven. “Er was ook al langer kritiek op de vliegreis, want we hebben veel leerlingen die ten tijde van de klimaatmarsen meeliepen.”
 4. RECONSTRUCTIE. Om de hoek van hun villa wachtte Nicolas Ullens de Schooten (57) zijn stiefmoeder op, waar hij haar met 6 kogels neerschoot
  PREMIUM

  RECONSTRUC­TIE. Om de hoek van hun villa wachtte Nicolas Ullens de Schooten (57) zijn stiefmoe­der op, waar hij haar met 6 kogels neerschoot

  Toen Guy Ullens de Schooten (88) en zijn vrouw Myriam Lechien (70) woensdagochtend hun villa in het Waals-Brabantse Ohain verlieten, dachten ze dat het ergste achter de rug was. Na klinkende ruzie werd zoon Nicolas (57) zonet de deur uitgewezen. Maar het ergste moest helaas nog komen. Nicolas wachtte hen op, trok zijn wapen en schoot zes keer op zijn stiefmoeder. Een reconstructie van wat een familiehereniging had moeten worden.