Delhaize wil zo'n 1.800 snellaadpunten installeren waar iedereen zijn elektrische wagen kan opladen.
Volledig scherm
Delhaize wil zo'n 1.800 snellaadpunten installeren waar iedereen zijn elektrische wagen kan opladen. © Delhaize

Delhaize installeert 1.800 publieke snellaadpunten

Supermarktketen Delhaize wil de volgende jaren zo'n 1.800 snellaadpunten installeren waar iedereen zijn elektrische wagen kan opladen. De laadpunten zullen voor iedereen 24 op 24 uur toegankelijk zijn, zegt de keten, waarmee die naar eigen zeggen het grootste laadpark binnen de retailsector heeft.

 1. Slaap je beter met een verzwarend deken? Kinesist geeft advies: “Het werkt als een knuffel voor een pasgeborene”
  HLN Shop

  Slaap je beter met een verzwarend deken? Kinesist geeft advies: “Het werkt als een knuffel voor een pasgebore­ne”

  Slaap je slecht door stress, angstgevoelens of andere medische klachten? Dan biedt een verzwarend deken misschien wel verlichting. Dit bijzondere item claimt je een betere nachtrust te bezorgen én je gezondheid een boost te geven. Maar kan een ander deken jouw welzijn écht bevorderen? Hoe gaat dat in zijn werk? En heeft iedereen er baat bij? HLN Shop vroeg raad aan Laurens Habers, sportkinesist en medevennoot van Praktijk Corpus in Antwerpen.
 2. Wat is duurder: een wagen opladen of voltanken? “Snelladen bij Tesla werd de afgelopen maanden drie keer zo duur”
  PREMIUM

  Wat is duurder: een wagen opladen of voltanken? “Snelladen bij Tesla werd de afgelopen maanden drie keer zo duur”

  Dat de elektriciteitsprijzen de voorbije maanden fors zijn gestegen, hoeven we je niet meer te vertellen. Maar is elektrisch rijden ondertussen ook duurder geworden dan rijden met een wagen op diesel of benzine? Wat zijn de huidige tarieven voor beide categorieën? We vroegen het aan professor dr. Peter Van den Bossche, hoogleraar ingenieurswetenschappen (VUB) en expert in elektrische auto’s.
 1. Wat zijn de voordelen van elektrische bedrijfswagen? En kan mijn baas ook een laadpaal regelen? Expert legt uit
  PREMIUM

  Wat zijn de voordelen van elektri­sche bedrijfswa­gen? En kan mijn baas ook een laadpaal regelen? Expert legt uit

  Een elektrische wagen wordt steeds meer dagelijkse kost. Een op de vier nieuw ingeschreven wagens is vandaag al elektrisch of een plug-inhybride. Hun grote nadeel? Ze zijn nog steeds erg duur in aankoop. Tenzij je er eentje krijgt via je werk. Maar wat dan met de bijkomende kosten zoals de laadinfrastructuur? Roel Vanderbeuren van ‘The New Drive’, een adviesbureau rond duurzame mobiliteit en elektrisch rijden, geeft antwoord op belangrijke vragen.
 2. Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?
  Jobat

  Werken als interim: krijg je dan een hoger loon? En met welke voordelen en nadelen moet je rekening houden?

  De vacaturegraad van interimjobs blijft een pak hoger dan die van vaste banen. Er zijn in ons land dan ook voortdurend tienduizenden vacatures voor jobs als uitzendkracht. Dat blijkt uit recente cijfers van Statbel. Waar vind je de meeste vacatures op interimbasis? Verdien je als uitzendkracht meer dan als vaste medewerker? En wat zijn de voor- en nadelen van zo’n tewerkstelling als interim? Jobat.be zet het voor je op een rij.