Een gefotoshopt beeld van IS-beul Jihadi John, die klaarstaat om Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten en staatssecretaris Theo Francken te onthoofden, is bij de N-VA-minister in het verkeerde keelgat geschoten.
Volledig scherm
Een gefotoshopt beeld van IS-beul Jihadi John, die klaarstaat om Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten en staatssecretaris Theo Francken te onthoofden, is bij de N-VA-minister in het verkeerde keelgat geschoten. © RV

"Degoutante foto" bij opiniestuk Kif Kif maakt Francken kwaad: "Jullie zijn een overgesubsidieerd haatclubje"

Het zit er bovenarms op tussen staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) en de interculturele organisatie Kif Kif. Francken pikt het niet dat op de site een nieuwsbericht verscheen met daarbij een gefotoshopt beeld van hem en Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten. De foto komt uit een video met IS-beul Jihadi John, die op het punt staat twee gijzelaars te onthoofden.

  1. "Terugkeercampagne van Francken naar Afghanistan is een grandioze flop"

    "Terugkeer­cam­pag­ne van Francken naar Afghanis­tan is een grandioze flop"

    De terugkeercampagne van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) naar Afghanistan is volgens Vlaams Belangkamerlid Barbara Pas een 'grandioze flop'. Midden juni 2016 stuurde Francken 4.499 Afghaanse asielzoekers een aanbod om vrijwillig terug te keren. Slechts 45 gingen daar de tweede helft van vorig jaar op in, wat in schril contrast staat met de 117 vrijwillige terugkeerders in de eerste helft van het jaar, toen het aanbod nog niet liep.