Ook Sint-Pieters-Leeuw is een randgemeente. Hier ziet u het kasteel van Coloma.
Volledig scherm
Ook Sint-Pieters-Leeuw is een randgemeente. Hier ziet u het kasteel van Coloma. © Shutterstock

DéFI stelt voor om Brussel uit te breiden tot randgemeenten

DéFI stelt voor om Brussel uit te breiden tot de randgemeenten. In dat kader wil de Franstalige partij in de gemeenten van de Vlaamse rand referenda organiseren over een eventuele toetreding tot het Brussels Gewest. Dat staat te lezen in de Brusselse editie van ‘La Dernière Heure’.

84 reacties

 • PETER PERMENTIER

  1 maand geleden
  Dit is gewoon een financieele zet van Defi en andere Franstaligen, trouwens dat is het vierde gewest dat mee telt om de walen te voorzien van voldoende stemmen in Vlaanderen worden dan 1,4 miljioen kiezers niet mee geteld en nog steeds klopt hun berekening niet met 48 miljard schulden zouden ze lager mogen bassen die Defi aanhangers. Nu ja de Vlaming laat begaan... en hij kijkt en zegt dat het goed is..een zeskantige land van bestuur. Partij politiek is het draagvlak.
 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Als we van het land meteen één groot gewest maken is dat probleem toch onmiddellijk opgelost.
 • Eric Grosemans

  1 maand geleden
  Ineens is men verknocht aa
 • Marlene De Smedt

  1 maand geleden
  De feiten zijn wat ze zijn in de randgemeenten is er een belangrijke Franstalige minderheid tot zelfs meerderheid. Bovendien wonen daar ook nog eens de meeste eurocraten met een veelheid aan talen. Daarom zou het misschien beter zijn om Brussel-Halle-Vilvoorde en een deel van Waals-Brabant een universeler karakter te geven en aan te sluiten bij Brussel in één autonoom gewest waar Engels de eerste taal wordt en naar keuze Nederlands of Frans de 2e taal met een volledig drietalige administratie.
 • Luc Vandeplas

  1 maand geleden
  En ondertussen nog miljoen euro's opstrijken van Vlaanderen, zonder schaamte en vooral, zonder 1 woord Nederlands te willen spreken!