DéFi voorzitter François De Smet.
Volledig scherm
DéFi voorzitter François De Smet. © Photo News

DéFI lanceert petitie over erkenning van nationale minderheden

DéFI wil een petitie lanceren “voor de erkenning door België van de nationale minderheden”. In een mededeling legt de partij maandag uit dat ze 25.000 handtekeningen wil verzamelen om een debat in de Kamer af te dwingen opdat de Belgische staat zonder voorwaarden de Kaderconventie van de Raad van Europa voor de bescherming van de minderheden zou ratificeren.

 1. Les Engagés willen elektroshock, DéFI de dringende bijeenroeping commissie Energie

  Les Engagés willen elektro­shock, DéFI de dringende bijeenroe­ping commissie Energie

  De Franstalige federale oppositiepartijen Les Engagés en DéFI willen dringende actie in de strijd tegen de hoge energieprijzen. Les Engagés pleiten voor een plafonnering van de gasprijs, de vermindering van het energieverbruik met een kwart, een boost voor hernieuwbare energie en de bouw van nieuwe kerncentrales. DéFI wil dan weer de dringende bijeenroeping van de kamercommissie Energie en Economie.
 2. Mohamed Abrini: “Als transport blijft gebeuren met satanische muziek en blinddoek beantwoord ik geen vragen meer”
  Play

  Mohamed Abrini: “Als transport blijft gebeuren met satanische muziek en blinddoek beantwoord ik geen vragen meer”

  Op de eerste dag van het proces rond de aanslagen van 22 maart 2016 in Zaventem en Maalbeek heeft Mohamed Abrini van zich doen spreken. De zogenaamde ‘man met het hoedje’ klaagde de manier aan waarop hij getransporteerd werd en verhief daarbij zijn stem. “Ik word naar hier gebracht met luide, satanische muziek en een blinddoek. We worden niet gerespecteerd. Als we op die manier behandeld blijven worden, beantwoord ik geen vragen meer van de voorzitter of van de jury.” Jonathan De Taye, advocaat van een andere beschuldigde, kondigde aan dat hij morgen zou vragen om het proces hierom te schorsen.