Minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS).
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS). © Photo News

Defensieminister Dedonder (PS) houdt stand, maar relatie met legertop kreeg deuk

Minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) blijft erbij: ze heeft de baas van de militaire inlichtingendienst niet ontslagen. Integendeel, benadrukte ze gisteren in de commissie: generaal Boucké zou zelf aan de stafchef laten weten hebben dat hij het niet meer zag zitten.

18 reacties

 • Mireille Vergauwen

  2 jaar geleden
  Of ik die minister nu goed vind of niet is mijn zaak, maar waarom geen vrouw ? Voor zover ik weet zijn er vrouwelijke soldaten en oversten. Waren de mannelijke ministers dan beter?
 • Anne Lieshout

  2 jaar geleden
  Men kan toch niet ontkennen dat de legertop enorme blunders heeft gemaakt, toch? Moest ik minister zijn (al dan niet verkozen, is een andere zaak) zou ik toch ook sancties geven aan die persoon die eindverantwoordelijke is. En het is zelfs in onderling overleg gebeurd. So what?
 • Luc Maandag

  2 jaar geleden
  Helemaal onbekwaam, had men beter in haar keuken gelaten, bedroevende politiek.
 • Marc Verdonck

  2 jaar geleden
  Liegen en bedriegen, tijd om op te stappen bedriegster.
 • mark germanus

  2 jaar geleden
  Een vrouw als minister van Defensie zou niet mogen. Hoe kan die nu beslissen over militaire zaken? zij heeft natuurlijk adviseurs, maar dat zijn waarschijnlijk dan ook politieke kerels zonder de nodige ervaring. Een totale herstructurering is nodig van boven tot beneden, anders is het duur belastings geld weggegooid.
 1. AFSCHEIDSCOLUMN. Alison Roels, weduwe van chef Cochon De Luxe: “Ik kijk ernaar uit om weer mensen te ontvangen”
  PREMIUM

  AFSCHEIDS­CO­LUMN. Alison Roels, weduwe van chef Cochon De Luxe: “Ik kijk ernaar uit om weer mensen te ontvangen”

  Eén jaar en drie maanden na de diagnose van ongeneeslijke darmkanker overleed chef-kok Tom van Lysebettens (35) van Cochon de Luxe in Gent. De laatste maanden van zijn leven beschreef hij voor HLN hoe hij bleef vechten tégen stoute tumoren en vóór meer tijd met vrouw en kinderen. Na zijn dood nam zijn geliefde Alison het van hem over. Dit is haar laatste column: “Ik hoop dat ik er toch een paar mensen wat herkenning door heb kunnen geven. Dat is wat ik met mijn nieuwe winkel Splinter ook wil doen.”