Minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS).
Volledig scherm
PREMIUM
Minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS). © Photo News

Defensieminister Dedonder (PS) houdt stand, maar relatie met legertop kreeg deuk

Minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) blijft erbij: ze heeft de baas van de militaire inlichtingendienst niet ontslagen. Integendeel, benadrukte ze gisteren in de commissie: generaal Boucké zou zelf aan de stafchef laten weten hebben dat hij het niet meer zag zitten.

18 reacties

 • Mireille Vergauwen

  4 maanden geleden
  Of ik die minister nu goed vind of niet is mijn zaak, maar waarom geen vrouw ? Voor zover ik weet zijn er vrouwelijke soldaten en oversten. Waren de mannelijke ministers dan beter?
 • Anne Lieshout

  4 maanden geleden
  Men kan toch niet ontkennen dat de legertop enorme blunders heeft gemaakt, toch? Moest ik minister zijn (al dan niet verkozen, is een andere zaak) zou ik toch ook sancties geven aan die persoon die eindverantwoordelijke is. En het is zelfs in onderling overleg gebeurd. So what?
 • Luc Maandag

  4 maanden geleden
  Helemaal onbekwaam, had men beter in haar keuken gelaten, bedroevende politiek.
 • Marc Verdonck

  4 maanden geleden
  Liegen en bedriegen, tijd om op te stappen bedriegster.
 • mark germanus

  4 maanden geleden
  Een vrouw als minister van Defensie zou niet mogen. Hoe kan die nu beslissen over militaire zaken? zij heeft natuurlijk adviseurs, maar dat zijn waarschijnlijk dan ook politieke kerels zonder de nodige ervaring. Een totale herstructurering is nodig van boven tot beneden, anders is het duur belastings geld weggegooid.