Minister van Defensie Ludivine Dedonder.
Volledig scherm
Minister van Defensie Ludivine Dedonder. © BELGA

Defensie zoekt recordaantal van ruim 4.200 militairen en ander personeel in 2023

Defensie rekruteert 4.210 nieuwe personeelsleden in 2023. Dat is een record. Het merendeel van hen, 2.500, zijn militairen, maar er wordt ook gezocht naar mensen voor een ondersteunende functie of naar reserve militairen. De start van de rekruteringscampagne is maandag in de kazerne van Peutie gegeven in aanwezigheid van federaal minister voor Defensie Ludivine Dedonder (PS).

15 reacties

 • Gaston Miar

  2 maanden geleden
  De geschiedenis herhaalt zich. Ze waren niet klaar in 1914, in 1940, en nu ook niet.
 • Dirk BERX

  3 maanden geleden
  En niet te vergeten: net zoals de politie agenten kunnen militairen later genieten van een vervroegd ambtenaren pensioen, iets waar al heel veel ophef over is geweest op dit forum !
 • Jose Van Hauwaert

  3 maanden geleden
  Lucas Vissers. Dienstplicht zou voor sommigen goed zijn, maar dat is vandaag de dag niet meer mogelijk. De meeste van de jobs die de dienstplichtigen uitvoerden, bvb bewaking vliegvelden of kazernes, chauffeurs, mess en keukenoersoneel, zijn uitbesteedt of bestaan niet meer. Zelfs voor een job in de Infanterie is al snel een opleiding van minstens 6 maanden nodig, en dat voor iemand die maar 10 tot 12 maand dienstplicht zou doen, compleet onrealistish en onrendabel.
 • werner Op de Becq

  3 maanden geleden
  Legerdienst terug van 18 jaar en er zal ook minder werkloosheid zijn bij de jeugd en zou respect terug keren
 • Rudi Quintens

  3 maanden geleden
  Deze maand word ik 65. Had ik meer dan 40 jaren geleden geweten wat ik nu weet, dan was ik 100% zeker bij defensie gegaan! Ook nu, voor jonge mensen: DOEN!