Militairen van het Belgisch leger tijdens een oefening.
Volledig scherm
Militairen van het Belgisch leger tijdens een oefening. © BELGA

Defensie wil volgend jaar meer dan 3.000 mensen aanwerven

BinnenlandDefensie wil volgend jaar een recordaantal van meer dan 3.000 mensen aanwerven. Het gaat om 2.500 militairen en 560 burgers. Zij moeten de verwachte pensioneringsgolf bij het leger helpen opvangen. Dat heeft luitenant-kolonel Dominiek Saelens woensdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie.

16 reacties

 • Marjan Frankie

  1 jaar geleden
  Zonder het leger = Gebrek aan Discipline en Respect, Moet per onmiddellijk terug een legerdienst komen voor mannen en vrouwen
 • ronny engels

  1 jaar geleden
  Als je wil weten hoe leuk het is wel gaan eens een hele dag wandelen in de gietende regen en kruip bij thuiskomst in een tentje. ze militair geweest en geen van mijn zonen mocht naar het leger. slecht statuut vol onzekerheden op lange termijn en verplichte deelname aan buitenlandse opdrachten (wat geen pretje is) ben je sportief ga bij de politie of brandweer. wil je geld verdienen ga bij een beveilingsfirma werken mijn zoon doet dat ook en verdiend goed zijn boterham.
 • johnny bravo

  2 jaar geleden
  Ik zou zeggen aan onze jongens " NIET DOEN".. blijf thuis en geniet van leven en maak veel kinderen, dat is echte leven.. Dat is mijn bodschap..
 • Ward Berden

  2 jaar geleden
  Je hele leven wijden aan de vrijheid en veiligheid van een bevolking die defensie het liefst zou weg besparen? Veel uren, weinig loon en al helemaal geen geld voor modern materiaal? Veel geluk!
 • Gino Sinnesael

  2 jaar geleden
  Onze politiekers liggen al vele decennia niet meer wakker van het leger, en blijkbaar ook niet van hun militaire afspraken met de EU en de NAVO die ze niet nakomen. En dan maar verwonderd zijn... Eigen schuld, dikke bult!
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. “Een narcist die zijn personeel bedreigt en voor vrienden snoepreisjes naar Kaapverdië regelt”: vijf (oud-)medewerkers getuigen over manager Thomas More-hogeschool
  PREMIUM

  “Een narcist die zijn personeel bedreigt en voor vrienden snoepreis­jes naar Kaapverdië regelt”: vijf (oud-)medewer­kers getuigen over manager Thomas Mo­re-hogeschool

  “Hij is charmant en leuk in de omgang. Tot je tegen zijn kar rijdt: dan volgen al snel de bedreigingen.” (Oud-)medewerkers van Thomas More Mechelen schetsen een weinig fraai beeld van een manager van een aantal opleidingen van de hogeschool. Hij is de spil in twee onderzoeken naar mogelijke fraude en vriendjespolitiek. Wij spraken met vijf mensen die de man goed kennen. “Plots kon ik niks meer goed doen en begonnen de pesterijen.”
  Mechelen