Militairen van het Belgisch leger tijdens een oefening.
Volledig scherm
Militairen van het Belgisch leger tijdens een oefening. © BELGA

Defensie wil volgend jaar meer dan 3.000 mensen aanwerven

BinnenlandDefensie wil volgend jaar een recordaantal van meer dan 3.000 mensen aanwerven. Het gaat om 2.500 militairen en 560 burgers. Zij moeten de verwachte pensioneringsgolf bij het leger helpen opvangen. Dat heeft luitenant-kolonel Dominiek Saelens woensdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie.

14 reacties

 • johnny bravo

  1 week geleden
  Ik zou zeggen aan onze jongens " NIET DOEN".. blijf thuis en geniet van leven en maak veel kinderen, dat is echte leven.. Dat is mijn bodschap..
 • Ward Berden

  2 weken geleden
  Je hele leven wijden aan de vrijheid en veiligheid van een bevolking die defensie het liefst zou weg besparen? Veel uren, weinig loon en al helemaal geen geld voor modern materiaal? Veel geluk!
 • Gino SINNESAEL

  2 weken geleden
  Onze politiekers liggen al vele decennia niet meer wakker van het leger, en blijkbaar ook niet van hun militaire afspraken met de EU en de NAVO die ze niet nakomen. En dan maar verwonderd zijn... Eigen schuld, dikke bult!
 • Erik Bervoets

  2 weken geleden
  Ik wens ze veel succes.
 • Stephan Chef

  2 weken geleden
  De avontuurlijke jeugd kiest eerder voor politie en brandweer, meer loon, alle dagen thuis en werken in de nabijheid van je woonst, allemaal zaken die Defensie niet kan garanderen. Ik kan het na 40 jaar dienst weten en dan zwijg ik nog over de vele weken per jaar op oefeningen in binnen- en buitenland en de vele maanden buitenlandse missies of de vijf jaar durende bewakingsopdrachten na de aanslagen. Ik vrees dat de overgrote huidige smartphone generatie hiervoor past.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).