Defensie gaat twee mobiele medische laboratoria en meerdere hoogtechnologische onderwaterrobots naar Oekraïne sturen.
Volledig scherm
Defensie gaat twee mobiele medische laboratoria en meerdere hoogtechnologische onderwaterrobots naar Oekraïne sturen. © Adrien Muylaert, Defensie

Defensie stuurt twee mobiele labo's en verschillende onderwaterrobots naar Oekraïne

Defensie gaat twee mobiele medische laboratoria en meerdere hoogtechnologische onderwaterrobots naar Oekraïne sturen. Dat heeft minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) vandaag bekendgemaakt in de militaire luchthaven van Melsbroek, vanwaar de toestellen naar Oekraïne verscheept zullen worden.

 1. Russisch huurlingenleger smijt met meer geld: tot 9.500 euro maandloon voor wie nog tegen Oekraïne wil vechten. Een blik in de geldkas van de Wagner-groep
  PREMIUM

  Russisch huurlingen­le­ger smijt met meer geld: tot 9.500 euro maandloon voor wie nog tegen Oekraïne wil vechten. Een blik in de geldkas van de Wag­ner-groep

  Met steeds hogere maandlonen probeert het Russische huurlingenleger van de Wagner-groep nieuwe rekruten uit alle wereldhoeken naar Oekraïne te lokken. Zo sijpelt steeds luider door hoe de Oekraïens-Russische strijd nabij Bachmoet gestrand is in een modderige en vooral meedogenloze loopgravenoorlog. Intussen blijkt ook dat Wagner een aanzienlijk deel van zijn ‘werkingsbudget’ uit Afrikaanse diamanten en goudmijnen haalt. Een blik op de financiën van Poetins schaduwleger.
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. Zuhal Demir (N-VA) wil justitie volledig in Vlaamse handen krijgen: “Er is een fundamen­teel democra­tisch probleem”
  89

  Zuhal Demir (N-VA) wil justitie volledig in Vlaamse handen krijgen: “Er is een fundamen­teel democra­tisch probleem”

  Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir (N-VA) pleit ervoor om justitie volledig te splitsen. Op basis van een studie van grondwetspecialisten Stefan Sottiaux en Arvid Rochtus (KU Leuven) concludeert ze dat een defederalisering “haalbaar is en niet langer een sprookje”. Volgens Demir kan een regionalisering “een fundamenteel democratisch probleem” oplossen.