Vanuit het militair complex in Peutie, Vilvoorde zijn een deel van de mondmaskers maandag vertrokken. Dinsdag zullen er nog eens 14 voertuigen vertrekken.
Volledig scherm
Vanuit het militair complex in Peutie, Vilvoorde zijn een deel van de mondmaskers maandag vertrokken. Dinsdag zullen er nog eens 14 voertuigen vertrekken. © BELGA

Defensie start verdeling stoffen mondmaskers, vanaf 15 juni beschikbaar bij apotheken

Alle 18 miljoen stoffen mondmaskers die Defensie op vraag van de regering heeft besteld, zijn in ons land aangekomen. Vijftig militaire transportvoertuigen met stoffen mondmaskers hebben vandaag het kwartier van Peutie verlaten. De uiteindelijke verdeling gebeurt via de apotheken, waar vanaf volgende week maandag 75-plussers als eersten hun stoffen mondmasker kunnen afhalen.

18 reacties

 • Jan Leplae

  1 jaar geleden
  Zou graag weten hoe of wat ? Krijgt men een bonnetje per post ,die men moet afgeven ? Anders kan men toch naar meerdere apotheken gaan = meerdere mondmaskers. Waarom werden ze niet verzonden per post ? Vermoed dat ze kwalitatief even minderwaardig zijn als die v.d. gemeente. Nu ja . . het is gratis ( dus niet klagen ). Denk niet dat ik er één ga halen. Heb een deja vu gevoel . . net als bij de milieubox destijds. Kost veel geld ,niemand zit er ( nu nog ) op te wachten . .
 • Willy Cornelis

  1 jaar geleden
  De maskers zouden verdeeld worden met de postbode. Enige wijze om iedereen te bereiken. De apothekers protesteerden. Ze wilden graag een centje bij verdienen. Zouden gebruiksaanwijzing uitleg geven? Terwijl er honderd staan te wachten?Absurd.. Is een blljvend papiertjes niet veel nuttiger ...? Met de post weet men zeker dat ze toekomen en dat geen partijen bij alle apotheken er een massa gaan ophalen. Zal weer weggegooide miljoenen kosten En vooral: een hoop mensen zullen er geen ophalen.
 • Danni Van Driessche

  1 jaar geleden
  Heb er ondertussen voor mijn kinderen en mij zelf reeds verschillende aangekocht . Aangekocht met filter via apotheek. Deze mogen 50x gewassen worden. Gelukkig dat de apotheek van Brecht zoveel inspanning levert !! Ze kunnen haar misschien een job geven bij de overheid . Dan zijn we zeker dat het goed komt !
 • Yvan Lissens

  1 jaar geleden
  Mijn werkgever deelt wasbare mondmaskers uit onder de werknemers. Vijf stuks per werknemer en met het logo van de onderneming. Eerder kregen we al 10 stuks wegwerp-mondmaskers om in de privésfeer te gebruiken. DAT noem ik verantwoordelijkheidszin, een pluim voor mijn baas.
 • daniel verstreepen

  1 jaar geleden
  Goed op tijd voor de 2de golf.