De grootste vliegtuighangar ooit van Defensie is plechtig geopend na bouwwerken die slechts 20 maanden duurden.
Volledig scherm
De grootste vliegtuighangar ooit van Defensie is plechtig geopend na bouwwerken die slechts 20 maanden duurden. © Democo

Defensie opent haar grootste vliegtuighangar ooit voor onderhoud van nieuwe A400M-vloot

Op de militaire luchthaven van Melsbroek is de nieuwe onderhoudsloods voor de Airbus A400M-transportvliegtuigen van de Belgische Defensie ingehuldigd. In de volledig uitgeruste loods kunnen gelijktijdig drie A400M-toestellen onderhoud krijgen. Minister van Defensie Ludivine Dedonder kwam de loods officieel inhuldigen.

  1. Zuhal Demir geeft collega-minister Brouns veeg uit de pan: “Dossier indienen zonder bespreking in de regering? Dat zou ik niet moeten proberen”
    36

    Zuhal Demir geeft collega-minister Brouns veeg uit de pan: “Dossier indienen zonder bespreking in de regering? Dat zou ik niet moeten proberen”

    Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft in het Vlaams Parlement stevige kritiek gegeven op haar collega-minister van Landbouw Jo Brouns. Volgens Demir haar heeft de CD&V’er een nieuw Vlaams plan voor de omzetting van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) ingediend bij de Europese Commissie zonder haar daarbij te betrekken en zonder het dossier eerst te bespreken in de regering. “Als ik dat zou doen in het stikstofdossier, dan zou het kot te klein zijn”, aldus Demir in antwoord op een vraag van Groen-parlementslid Mieke Schauvliege.