Een LMV (Light Multirole Vehicle) tijdens het militair defilé op 21 juli.
Volledig scherm
Een LMV (Light Multirole Vehicle) tijdens het militair defilé op 21 juli. © Defensie

Defensie haalt 120 Lynx-pantservoertuigen tijdelijk uit dienst door scheuren op chassis

De defensiestaf heeft beslist tijdelijk 120 Lynx-voertuigen uit dienst te nemen. Tijdens inspecties zijn scheuren vastgesteld op het chassis van enkele voertuigen. "De veiligheid primeert en we wensen geen onnodige risico's te nemen", aldus de Algemene Directie Material Resources.

8 reacties

 • Roger NICOLAY

  2 jaar geleden
  Dit onbetrouwbaar voertuig is een doorontwikkeling van een voormalig FIAT-concept (Olttre concept car)... wat wil je dan nog meer verwachten? Heeft men nog niet genoeg geleerd van de FYRA-treinstellen die eveneens blijk gaven een ondermaatse kwaliteit?
 • ROBERT GERTS

  2 jaar geleden
  Tiens. Ook uitbestede aankoop? “Geld onder tafel” methode? Ook de F35 werd radicaal afgekeurd door een commisie van specialisten! Niets dan problemen met die rommel. Maar Lockheed had de grootste envelope! De Eurofighter werd als #1 aangewezen. VEEL goedkopen en betrouwbaar! En TOCH kopen we de F35 zei Bart De Wever!!
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Speelgoed is altijd minder goed gemaakt. Maar in verhouding tot de kwaliteit wel erg duur.
 • patrick geerinck

  2 jaar geleden
  en zeggen dat belgie hoogstaande voertuigen heeft gebouwd en motorfietsen maar ja dat kunnen we blijkbaar niet meer en moeten aankopen in buitenland foei.
 • censor

  2 jaar geleden
  Leger vraagt dringend lassers, werk verzekerd, specialiteit chassis auto's lassen is een plus-punt.