De Dingo raakte compleet vernield door de bermbom. Door de bouw van het voertuig raakten de drie inzittenden slechts lichtgewond, terwijl het motorblok bijna 50 meter werd weggeslingerd door de explosie.
Volledig scherm
De Dingo raakte compleet vernield door de bermbom. Door de bouw van het voertuig raakten de drie inzittenden slechts lichtgewond, terwijl het motorblok bijna 50 meter werd weggeslingerd door de explosie. © Defensie

Defensie geeft foto’s vrij van pantserwagen na ongeval met bermbom, militairen al opnieuw aan de slag

De drie militairen die op 1 januari in het noorden van Mali gewond raakten nadat hun voertuig op een bermbom was gereden, zijn volledig opgelapt. De drie mannen van het ISTAR-bataljon in Heverlee werden uitvoerig medisch onderzocht in Mali en zijn er intussen opnieuw aan de slag. Defensie gaf vanochtend meer duiding over het incident en gaf foto’s vrij van het compleet vernielde voertuig. “Als ze een halve meter ernaast hadden gereden, was het IED niet ontploft”, klinkt het.

7 reacties

 • eric maier

  3 jaar geleden
  Sinds wanneer noemt men een incident met een bermbom een ongeval ? Defensie probeert het weeral te excuseren, in volle staat van ontkenning dat de soldaten daar daadwerkelijk regelmatig worden aangevallen op diverse methodes.
 • Jean-Pierre Vijt

  3 jaar geleden
  Sterke constructie ,hoe dit mensenlevens kan redden .
 • Karel Van Geel

  3 jaar geleden
  Proficiat aan de militairen met hun juiste spirit! Maar wat gaat het parket daar zoeken dit is oorlogsgebied en daar gebeuren dit soort aanvallen. Ik zou het bijna vergeten iedereen wil wel eens op reis dus ook de papieren helden van het federaal parket.
 • Erwin VD

  3 jaar geleden
  Al goed dat enkel het voertuig vernield is en niet de inzittende militairen ernstig of dodelijk getroffen zijn. Misschien wel nog werken aan de bepantsering onder motorblok? Zo ziet men dat de moderne legervoertuigen wel degelijk bescherming bieden, dit was vroeger niet het geval met een ILTIS jeep. Een nadenkertje voor zij die vinden dat investeren in Defensie overbodig is.
 • Peter Van Dooren

  3 jaar geleden
  Het voertuig is inderdaad gebouwd met een veiligheidsmarge om te weerstaan aan bermbommen en andere explosieven. Dit wil niet zeggen dat deze voertuigen alles aankunnen. Hier heeft de factor geluk zeker een rol gespeeld.
 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.