Volledig scherm
© Getty Images

Deel gepensioneerden krijgt voortaan netto iets minder geld

Een deel van de 2,3 miljoen gepensioneerden in België zal vanaf januari netto iets minder pensioen krijgen. Dat schrijven Het Nieuwsblad en Het Belang Van Limburg. Maar van lagere pensioenen is er geen sprake, verzekert de Pensioendienst. 

190 reacties

 • Johan Blondeel

  1 week geleden
  Hoe komt het dat mensen terug krijgen van de belastingen ook 4,50 € maandelijks afgetrokken worden van hun pensioentje, dat ze dat eens uitleggen. Amai we zijn goed bezig bij het begin van nieuwe jaar. Daaraan kan men zien wat voor leugenaars of onbekwame mensen dat er in België zitten. Waar is de regering met zijn minimum pensioentje van 1500 € voor iedereen blablabla.
 • Henri Dederen

  1 week geleden
  Mr. Ludo Reyniers U moet dan wel een serieus pensioen hebben! Persoonlijk vind ik ook dat de bedrijfsvoorheffing maandelijks correct moet worden verwerkt maar dan wel omdat bijbetalen (i.p.v. terugtrekken) niet aangenaam is.
 • Ferdi De Vlaminck

  1 week geleden
  Mijn moeder kreeg 1420 € pensioen. Bruto 1540€ en betaalde verleden jaar 272€ belastingen. Van haar verlofgeld werd ook nog een 120€ afgetrokken.Haar verblijf in het WTC bedroeg ongeveer 1800€ per maand.
 • Ludo Reyniers

  2 weken geleden
  Ik betaal elk jaar meer dan 6000 euro bedrijfsvoorheffing op mijn pensioen, dat is duidelijk teveel want ik krijg elk jaar tussen de 500 en 650 euro terug van de belastingdienst. Gaan ze mijn pensioen nu ook aftoppen, nog meer bedrijfsvoorheffing afhouden, ik betaal nu al teveel, gezien het bedrag dat ik terugkrijg.
 • Gerard Teeuws

  2 weken geleden
  Het land zit zonder geld. Alle dagen komt er een minister zeggen dat ze weerom enkele miljoenen heeft gevonden. We weten allemaal waar ze te vinden zijn. Bij de man de werkt, die een spaarpotje heeft en tot bij de gepensioneerden.
 1. OVERZICHT. Aantal patiënten op intensieve zorgen op laagste niveau sinds midden oktober

  OVERZICHT. Aantal patiënten op intensieve zorgen op laagste niveau sinds midden oktober

  Het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in ons land is in de periode tussen 11 en 17 januari opnieuw gedaald in vergelijking met de week ervoor. De andere parameters dalen eveneens, maar ook daar gaat het traag. Op de afdelingen intensieve zorg lagen gisteren 336 patiënten met Covid-19. Dat is het laagste aantal sinds 15 oktober (327), zo blijkt uit de voorlopige cijfers op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
 2. Stad Gent schrapt ‘Koning Leopold II-laan’ en betaalt bewoners voor hun adreswijziging
  Gent

  Stad Gent schrapt ‘Koning Leopold II-laan’ en betaalt bewoners voor hun adreswijzi­ging

  Zeven maanden nadat het stadsbestuur het standbeeld van Koning Leopold II liet verwijderen uit het Zuidpark, is beslist om ook de naam Koning Leopold II-laan te schrappen. Dat is één van de 30 adviezen van de werkgroep dekolonisering waar de stad onmiddellijk op ingaat. De bewoners van die laan krijgen een compensatie voor de administratieve rompslomp die bij de naamswijziging komt kijken.
 3. De Croo krijgt zijn zin: landen mogen inwoners verbieden om op vakantie te gaan
  UPDATE

  De Croo krijgt zijn zin: landen mogen inwoners verbieden om op vakantie te gaan

  Landen mogen hun inwoners tijdelijk verbieden om op vakantie te gaan. Dat verklaarde Ursula von der Leyen na een videoconferentie met staatshoofden en regeringsleiders over de aanpak van de pandemie. Daarmee lijkt premier Alexander De Croo zijn zin te krijgen: het Overlegcomité kan straks in principe een verbod op niet-essentiële reizen opleggen. Reizen in Europa wordt in het algemeen niet verboden, maar wel sterk afgeraden.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"