Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © © Bart Leye

Dedonder: twaalfde militair met mogelijke banden met extreemrechts krijgt maatregelen opgelegd

Een twaalfde militair die door de inlichtingendiensten werd gevolgd wegens extreemrechtse sympathieën heeft "gelijkaardige maatregelen" opgelegd gekregen als elf collega's aan wie de toegang tot wapendepots en gevoelige plaatsen afgelopen week werd ontzegd. Dat heeft minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) vanavond gezegd in de Kamer. Het hoofd van de Algemene Dienst Inlichting en Veiligheid (ADIV), generaal-majoor Philippe Boucké, bevestigde vandaag aan zijn personeel zijn “volledige vertrouwen”. 

13 reacties

 • bart samyn

  2 jaar geleden
  Greta Persoons, ik stem niet bepaald links en heb het zeker niet begrepen op PS-excellenties maar in deze treft Mevr Dedonder inderdaad geen schuld. Zij kan ook maar voortgaan op de informatie van de top van defensie. En vooral ook de speelbal die defensie de laatste jaren was: Loones(NV-A) nauwelijks 1 maand op defensie, Goffin(MR) een interim, Reynders(MR) ook een interim en vooral een gladjanus in de politiek. Duidelijk een gebrek aan beleid en coordinatie tss legerleiding en politiek.
 • HUGO Wils

  2 jaar geleden
  Mr Breemans,in 1993 kwam ik ook in contact met ADIV/SGR!Ik heb te weinig karakters om het verdere komische verloop van mijn loopbaan te beschrijven!
 • Eric Breemans

  2 jaar geleden
  Toen ik nog actief militair was, verschillende keren mogen ervaren hoe 'professioneel' de militaire veiligheidsdienst ADIV was, zelden zo een zootje incompetentie bij elkaar gezien.
 • Paul Boutsen

  2 jaar geleden
  Ik wacht nog steeds op maatregelen van de regering om terug gekeerde Syriëstrijders aan banden te leggen...2 maten en 2 gewichten?
 • Marc Geerts

  2 jaar geleden
  Ze zouden beter Den Donder maatregelen opleggen. Hoe onbekwaam kan je toch zijn als minister.