Minister van Defensie Ludivine Dedonder.
Volledig scherm
Minister van Defensie Ludivine Dedonder. © BELGA

Dedonder: “België staat achter wereld zonder kernwapens én achter NAVO-strategie”

België staat achter een wereld zonder kernwapens, maar ook achter de NAVO-strategie. Dat zei minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) woensdag in de Kamercommissie Defensie na vragen van Theo Francken (N-VA) en Maria Vindevoghel (PVDA).

25 reacties

 • peter de waele

  11 maanden geleden
  Heeft zeker naar kleine brogel nog niet geweest. Weet niet wat er in ons landje aanwezig is. Werd tijd dat ze eens in de dossier eens kijkt hoe je er nog gaat vanaf komen.
 • Nena Weerts

  1 jaar geleden
  Ik woon in Kleine-Brogel en ben zielsgelukkig dat de bommen hier liggen. Als wij geen verdedigingswapens en afschrikmechanismen hebben tegen grootmachten bestaan wij niet meer.
 • Alain Heyrman

  1 jaar geleden
  Dat is een beetje dubbel...in België liggen ook tactische kernwapens, de grote van een veredelde regenpijp dus geen supergrote raketten. Als u vraagt of deze op KB liggen is het antwoord neen want ze liggen naast het grondgebied van het vliegveld, ondergronds opgeslagen maar zijn zeer snel inzetbaar en worden zeer goed bewaakt.
 • Axel Limbourg

  1 jaar geleden
  Wereld zonder kernwapens? Proficiat mevrouw nu ben u geen minister van defensie maar minister van oorlog lets go world war 3
 • Jose Van Hauwaert

  1 jaar geleden
  Daar is Ginoke weer. Uw geschiedenislessen moeten u toch hebben geleerd dat België zich ooit als "neutraal land" heeft gepresenteerd. Ho lang heeft het toen geduurd voordat België ingenomen was? Denkt u echt dat België minder in de gevarenzone zou liggen zonder die bommen in KB? Feit is, geen raket zal België bereiken voordat die bommen onderweg zijn naar de eventuele vijand... en dat weten ze daar ook
 1. Stak vrouw (58) eerst woning van ex in brand om twee dagen later buurman messteek toe te dienen? “Alcohol is de rode draad in dit verhaal”
  PREMIUM
  Koksijde

  Stak vrouw (58) eerst woning van ex in brand om twee dagen later buurman messteek toe te dienen? “Alcohol is de rode draad in dit verhaal”

  Een 58-jarige vrouw moet zich voor de rechtbank van Veurne verantwoorden voor brandstichting en opzettelijke slagen en verwondingen in Oostduinkerke. Volgens het Openbaar Ministerie stak de vrouw eind vorig jaar de woning van haar toenmalige partner in brand. Een dag nadat ze voorwaardelijk werd vrijgelaten, ging ze vervolgens haar overbuur te lijf met een mes. “Maar mijn cliënte betwist dat zij iets met de brandstichting te maken heeft”, aldus haar advocaat.
 2. Hoe premier De Croo dan toch zijn gelijk haalde van Eva De Bleeker
  PREMIUM

  Hoe premier De Croo dan toch zijn gelijk haalde van Eva De Bleeker

  De btw naar 6% op energie claimen de socialisten als ‘hun’ overwinning, Vincent Van Peteghem (CD&V) triomfeert met ‘zijn’ accijnshervorming en de groenen hebben een (korte) verlenging van het sociaal tarief uit de brand gesleept. Maar de liberalen slaken de grootste zucht van opluchting: de hele operatie zou de begroting niet dieper in het rood duwen. Of hoe premier De Croo dankzij enkele meevallers dan toch zijn gelijk haalde van Eva De Bleeker (Open Vld).
 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.
 2. “Verplicht spelen met de man die mij sloeg, wie bedenkt zoiets?” Thomas (14) werd jarenlang mishandeld door zijn vader, maar mocht van rechter geen afstand nemen
  PREMIUM
  11

  “Verplicht spelen met de man die mij sloeg, wie bedenkt zoiets?” Thomas (14) werd jarenlang mishandeld door zijn vader, maar mocht van rechter geen afstand nemen

  Jarenlang leefde Thomas (14) onder het juk van een agressieve vader. “Slaan en schreeuwen, dat vond hij normaal.” Toen hij samen met zijn moeder en zus kon vluchten, dacht Thomas veilig te zijn. Tot een rechter hem verplichtte het contact met zijn vader te herstellen. Dat werd een lijdensweg. In Vlaanderen zitten honderden kinderen in dezelfde situatie als Thomas, maar hij is de eerste die naar voor treedt. “Er wordt onvoldoende naar mishandelde kinderen geluisterd.”