ANP
Volledig scherm
© ANP

Decaan waarschuwt: “Cijfers stijgen sneller dan verwacht. Ziekenhuizen stellen zorg uit”

De decaan van de faculteit Geneeskunde en Farmacie van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) roept iedereen op om verantwoordelijk te zijn nu de coronacijfers in ons land blijven stijgen. “Het gaat sneller dan verwacht”, aldus Dirk Devroey. “Het virus treft weer ouderen en woonzorgcentra. Ziekenhuizen stellen zorg uit.”

11 reacties

 • Gratienne D´Hondt

  1 jaar geleden
  Zie elke dag aan schoolpoorten wat er gebeurd en ook sommige bazen nemen het niet zo nauw met de regels
 • Lynn Belmans

  1 jaar geleden
  Zolang mijn partner blijft verzorgd worden al 2 maanden op intensieve iedereen doet gewoon verder zuid belgië roder in kleur mensen zonder corona moeten verzorgd blijven worden. Iedereen werkt hard ja maar andere ziekte problemen mogen niet vergeten worden na 2 maanden wil ik mijn vriend ver op revalidatie denk daar eens aan
 • els willems

  1 jaar geleden
  haal de jongeren geruime tijd van de straat, verplicht thuis blijven de meeste kunnen zich niet aan de regels houden: trekken en duwen, elkaar rond de nek vliegen en dan nog niet gesproken van diegene die het fuiven iet kunnen laten 60 plussers moeten hun socale leven ook sterk inbinden !!!!!
 • Eddy Douwen

  1 jaar geleden
  Brussel had al 2 maanden in lockdown moeten zitten ,en alle rode zones die er waren in augustus,dat snapt het kleinste kind,maar de politieke kleutertuin in het parlement was bezig met de eigen snoepjes uit te delen,nu is het te laat ,zoals gewoonlijk lopen ze hier altijd achter de feiten aan,dringend nieuwe mensen in de politiek met gezond boerenverstand
 • Danny Buyse

  1 jaar geleden
  @Maarten, vergeet dat maar contact opsporing. Daarvoor moet je voldoende medewerking hebben van de burgers en die is er niet. De schuld van de explosie ligt bij ons en niet bij de politiek, virologen, dokters, contact opsporing, media en anderen.
 1. Open Vld dringt aan op juridisch kader voor tiny houses
  Belga

  Open Vld dringt aan op juridisch kader voor tiny houses

  Vlaams parlementslid Gwenny De Vroe (Open Vld) dringt er bij minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) op aan om op korte termijn een juridisch kader uit te werken voor alternatieve woonvormen, zoals bijvoorbeeld tiny houses. Nu is er nog een kluwen aan regels en is het bijvoorbeeld niet mogelijk om je te domiciliëren in een tiny house. Volgens minister Diependaele is er binnen de regering afgesproken om tegen het einde van de legislatuur een globaal plan voor alle nieuwe woonvormen uit te werken.
 2. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 3. “We zitten in de laatste fase voor een lockdown”, zegt biostatisticus Geert Molenberghs in VTM NIEUWS

  “We zitten in de laatste fase voor een lockdown”, zegt biostatis­ti­cus Geert Molen­berghs in VTM NIEUWS

  Sinds vrijdag zijn de verstrengde maatregelen om de opmars van het coronavirus in te dijken van kracht. Naast de algemene regels, wordt het aantal nauwe contacten beperkt tot drie per maand buiten het eigen gezin. De cafés in het hele land moeten om 23 uur dicht. Ondertussen blijven de cijfers maar stijgen. Stevenen we af op een tweede lockdown? Volgens experts zitten we in de laatste fase. Herlees in dit liveblog de ontwikkelingen over het coronavirus van zondag 11 oktober.