Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken en MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken en MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. © Joel Hoylaerts/Photonews

Debatteren en regeren met Vlaams Belang blijft uit den boze, extreemlinks krijgt andere behandeling in nieuw Franstalig ‘cordon sanitaire’

In Franstalig België hangt een nieuw ‘cordon sanitaire’ in de lucht: debatteren en regeren met extreemrechts blijft uit den boze. Extreemlinks daarentegen blijft buiten schot - dik tegen de goesting van MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. “Voor ons zijn die twee even erg. Andere partijen zouden eindelijk eens kleur moeten bekennen." 

 1. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.
 2. Alweer verdachte hypo in rusthuis Oostrozebeke: gerecht valt binnen en start onderzoek
  Play

  Alweer verdachte hypo in rusthuis Oostrozebe­ke: gerecht valt binnen en start onderzoek

  In het rusthuis Rozenberg in Oostrozebeke is afgelopen week alweer een verdachte hypo vastgesteld bij een bewoner. Dat weet de onderzoekscel van ‘VTM Nieuws' en Het Laatste Nieuws. Het gaat om een 74-jarige man die in maart vorig jaar al eens een moordpoging overleefde. Ook deze keer overleefde hij het. Het gerecht viel al binnen in het rusthuis en nam het medisch dossier in beslag. Volgens de eerste analyses zou de man niet ingespoten zijn met insuline, maar is daarmee wel zeker dat de man niet is vergiftigd?
 3. INTERVIEW. Paul Magnette (PS): “Wij trokken al naar het gerecht tegen het Vlaams Belang omdat ze racistisch is, dat willen we nog doen. En in het parlement willen we hun dotatie laten intrekken”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Paul Magnette (PS): “Wij trokken al naar het gerecht tegen het Vlaams Belang omdat ze racistisch is, dat willen we nog doen. En in het parlement willen we hun dotatie laten intrekken”

  “De politiek kan de stijgende prijzen niet blijven drukken”, erkent PS-voorzitter Paul Magnette. Maar de socialist is strijdbaar. “De lonen moeten daarom nog stijgen." Hij pleit voor een rijkentaks. Op 2 mei alweer vergeten? “Pas du tout! Alleen zo kunnen we middenklasse helpen.”
 4. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.