Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Debat over vrije meningsuiting zorgt voor vuurwerk in Kamer: “Haatspraak is geen mening”

Tijdens de plenaire zitting van de Kamer heeft premier Alexander De Croo (Open Vld) deze namiddag uitgehaald naar het Vlaams Belang, onder meer omdat de partij vorige week stil bleef over de vlucht van Jürgen Conings. “Soms zegt zwijgen meer dan spreken. Dat was vorige week zeer, zeer duidelijk”, zei De Croo. 

96 reacties

 • Erik Van Bever

  5 maanden geleden
  Terwijl het ene schandaal na het ander naar boven komt van politieke partijen, leger top, politie en een bepaalde viroloog, fraude met geld van de belastingen betaler dit is dan allemaal ok. Maar als de de werkende burger zijn mening zegt dan worden hun monden gesnoerd of worden ze verwijdert van de sociale media. Dit hebben we allemaal bedanken. de politiek.
 • Steven detremmeri

  5 maanden geleden
  Alle meningen moeten gehoord worden,om daarna afgekeurd te worden,maar nooit verboden worden om uitgesproken te worden.
 • Jean West

  5 maanden geleden
  En de mening van zijn mama die openlijk vind dat kinderen van werkmensen niet aan de universiteit zouden mogen studeren. Dit is racisme op afkomst.
 • jos duriau

  5 maanden geleden
  Iedereen weet toch welke partijen de uiterst rechtsen beinvloeden met hun uitspraken en natuurlijk weten ze dan van niets , en spelen dan weer met de vrije meningsuiting . Iedereen is vrij zijn mening te uiten maar haat moet achterwge blijven en daar hebben sommigen het nogal moeilijk mee.
 • Eddy Willems

  5 maanden geleden
  Zolang je mening niet naar rechts neigt is vrije meningsuiting in België geen probleem.
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.